xcounter
#

Мають проблеми з фрегатами та хочуть атомні субмарини: ця країна хоче підготувати військо до серйозного ворога

4720
Австралійська гаубиця M777, фото ілюстративне
Австралійська гаубиця M777, фото ілюстративне

Австралія буде готувати свої збройні сили до викликів сьогодення

Австралія вперше за десятиліття проведе огляд своїх збройних сил – про це повідомляє видання Bloomberg. Як повідомив у середу, 3 серпня, прем’єр-міністр країни Ентоні Альбанезе, Австралія планує розглянути питання позиціювання своїх збройних сил "для вирішення проблем національної безпеки протягом наступного десятиліття".

Танки M1A1 Abrams
Австралійські танки M1A1 Abrams

"Світ зазнає значної стратегічної перебудови. Військова модернізація, технологічний прорив та ризик конфлікту між державами ускладнює стратегічні обставини Австралії", – йдеться у заяві уряду.

Читайте також: Австралія дасть Україні нову партію бронетехніки мінімум на механізовану роту
підводний човен virginia
Перший ймовірний варіант для продажу Австралії в рамках блоку AUKUS - американські багатоцільові субмарини типу Virginia, ілюстративне фото з відкритих джерел

Зазначається, що останніми роками у країни неодноразово виникали проблеми з придбанням військової техніки, зокрема, у ЗМІ обговорювали проблеми з новими фрегатами та броньованими машинами.

Boxer у версії CRV для Австралії
Boxer у версії CRV для Австралії

Цей огляд стане першим після того, як Австралія підписала угоду AUKUS з США та Великобританією, згідно з якою до 2040 року країна зможе розгорнути свій флот атомних підводних човнів.

Зараз флот Австралії має шість дизель-електричних човнів типу Collin, що мають статус
Зараз флот Австралії має шість дизель-електричних човнів типу Collin, що мають статус "найбільших у світі", та були збудовані у 1996-2003 роках в кооперації із шведською Saab

Як заявив міністр оборони Австралії Річард Марлес, основною частиною огляду стане вивчення того, як австралійські військові можуть найкраще координувати свої дії зі збройними силами США та Великобританії, а також іншими ключовими партнерами. Як стверджують в уряді Австралії, огляд має бути завершено до березня 2023 року.

Читайте також: Австралія готується до війни з Китаєм та купує в США бронетехніку на майже $2 мільярди