xcounter
#

Майбутні 3 катери Island можуть надійти до ВМСУ у 2021 році з вже готовими американськими системами озброєння

3951
Патрульні кактри ВМСУ ипу Island
Патрульні кактри ВМСУ ипу Island

Три патрульні катери за планом будуть передані Сполученими Штатами вже в наступному році

На додаток до вже прийнятих до складу ВМСУ патрульних катерів типу Island ("Айленд") у 2021 році США мають передати Україні ще три кораблі.

При цьому, вони, на відміну від перших двох катерів, не будуть демілітаризовані.

Читайте також: ​У Міноборони України пояснили чому закуповують САУ Dana та яка доля "Богдани"
Р190
Патрульний катер ВМСУ типу Island Р190 "Слов’янськ"

"Уже ухвалено рішення щодо додаткового посилення їхніх бойових спроможностей. Визначено американські підприємства-підрядники, які мають забезпечити ці катери додатковим озброєнням, обладнанням та технічними засобами. Є висока ймовірність, що катери надійдуть до України вже з бойовими модулями та встановленими на борту корабельними системами американського виробництва", - повідомили у інформаційному агентстві Міністерства оборони України АрміяInform.

Р191
Патрульний катер ВМСУ типу Island Р191 "Старобільськ"

Про яки саме системи йде мова - не уточнюється, проте відзначається, що "на цей час у Сполучених Штатах працюють три офіцери ВМС України, які займаються безпосередньо супроводженням ремонтних робіт на цих катерах".

Також повідомляється, що вже ухвалене рішення щодо проведення заходів з технічної модернізації та переозброєння патрульних катерів типу Island ("Старобільськ" та "Слов’янськ") на національних підприємствах.

Василь Радчук ВМСУ

"Передбачається встановлення на катерах артилерійських систем, які є на озброєнні Військово-Морських Сил України. Плануємо оснастити їх сучасним обладнанням з виявлення цілей та надання цілевказівок на застосування зброї. Додатково встановимо систему пасивного захисту та інші важливі корабельні системи", - розповів начальник управління кораблебудування Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Василь Радчук.

Читайте також: Перу підтвердило контракт на постачання Ан-178