xcounter
#

"Литовський "Яструб" нагадав рашистам, що він не тільки розвідувальний, а ще й ударний (відео)

6254
"Литовський "Яструб" нагадав рашистам, що він не тільки розвідувальний, а ще й ударний (відео)

І пригостив розрахунок ворожої гаубиці своїм боєприпасом

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас у своєму акаунті у Facebook опублікував, як Збройні Сили України нищать російську армію з Bayraktar TB2, кошти на придбання якого були зібрані литовцями у рамках краудфандингової компанії.

Очільник литовського оборонного відомства відзначив, що українські військові "цілеспрямовано та ефективно" використовують свій "Яструб" (Vanagas – таке ім’я отримав "литовський" Bayraktar TB2).

Читайте також: Кадри роботи "старшого брата" Bayraktar TB2 в Україні: як турецький міні-БПЛА вишукує рашистів
бпла Bayraktar tb2
Фото "Яструба", опубліковане міністром оборони Литви

Анушаускас опублікував два відео – одне з безпілотником, що приземляється, інше – безпосередньо з роботою "Яструба" по ворожих позиціях – під вогонь потрапив розрахунок російської 122-мм буксированої гаубиці.

Bayraktar TB2
Bayraktar TB2

Нагадаємо – у травні литовський журналіст Андрюс Тапінас запустив збір коштів на закупівлю розвідувально-ударного безпілотника Bayraktar TB2 для ЗСУ. Після того, як всі кошти були зібрані, виробник БПЛА, компанія Baykar, оголосила, що передасть цей безпілотник України безоплатно, а кошти, зібрані литовцями, спрямують на закупівлю боєприпасів до БПЛА та інші потреби.

Читайте також: Baykar знову безоплатно передає Bayraktar TB2 до ЗСУ від Польщі, а поляки вже збирають на вертольоти для України