xcounter
#

"Лелека-100" і вогнемети: Міноборони розповіло, скільки і якого озброєння уже отримали ЗСУ за ДОЗ-2021

7956
За поточний рік Збройні Сили України отримали чотири партії відновлених та модернізованих БМП-2
За поточний рік Збройні Сили України отримали чотири партії відновлених та модернізованих БМП-2

Вітчизняне оборонне відомство говорить, що на даний момент вітчизняний ОПК отримав замовлень на понад 18 мільярдів гривень, а кількість поставленої техніки – перевищує понад 1100 одиниць

Міністерство оборони України посередництвом своєї прес-служби вирішило нарешті розкрити детальний стан виконання Державного оборонного замовлення на 2021 рік.

Зокрема, як говорять у вітчизняному оборонну відомстві, із передбачених 22,4 мільярдів гривень затрат на ДОЗ-2021 витрачено уже 82%, тобто підприємства українського оборонно-промислового комплексу за 9 місяців 2021 року вже отримали замовлень на 18,6 мільярди гривень.

Читайте також: Рік після створення Мінстратегпрому: чи вдалося Міністерству стати "стратегічним"
В рамках ДОЗ-2021 заплановане зокрема виготовлення машин та ракет для першого серійного дивізіону протикорабельного комплексу "Нептун"

"На решту коштів Міноборони має планові заходи та чітко визначені напрями їх застосування, строки, виконавців та постачальників", - пишуть в прес-службі Міноборони.

Вітчизняне оборонне відомство також дало цифри по поставкам окремих видів озброєння в інтересах Збройних Сил України, що уже виконані в рамках ДОЗ-2021.

У 2021 році Повітряні Сили України отримали як мінімум один відновлений та модернізований бомбардувальник Су-24М, ілюстративне фото з відкритих джерел

Зокрема, мова про уже виконану поставку для наших військових 43 бронетранспортерів та бойових машин піхоти, 80 мінометів, 468 реактивних вогнеметів, 266 снайперських гвинтівок, 43 радіолокаційних станцій та станцій радіоелектронної боротьби, понад 200 одиниць спеціальної техніки для забезпечення різних родів військ, і також - 3,5 млн одиниць ракет і боєприпасів різних типів і призначення.

Чи входять модернізовані БМП-1ТС із модулем "Спис" в список техніки, що була передана Збройним Силам України за ДОЗ-2021 - Міноборони не уточнює

Також, як пишуть в прес-службі МОУ, українські військові в цьому році вже отримали п’ять модернізованих літаків, чотири модернізовані вертольоти та три безпілотні авіаційні комплекси "Лелека-100".

Підготовка до запуску БПЛА комплексу "Лелека-100"
Читайте також: "Укроборонпром" відзвітував про збільшення виробництва: хоч замовлень за ДОЗ-2021 немає і низка підприємств - без роботи