xcounter
#

"Кремль бреше кожен раз": США оприлюднили нові супутникові знімки про постачання російської зброї до Лівіі

"Кремль бреше кожен раз": США оприлюднили нові супутникові знімки про постачання російської зброї до Лівіі
1229

Африканське командування ЗС США (AFRICOM)​ оприлюднило чергові підтвердження, що Росія через приватну військову компанію "Група Вагнера" продовжує перекидати та розміщувати у Лівії військову техніку, здатну проводити там бойові наступальні операції.

США звинуватили Росію у знаходженні в Лівії російських найманців з приватної військової компанії Вагнера. На доказ африканське командування ЗС США (AFRICOM) надало супутникові знімки, зняті на лівійської території. Про це було повідомлено у Twitter-акаунті AFRICOM 24 липня.

Супутникові знімки демонструють озброєння, техніку та обладнання, яке Росія перекинула Групі Вагнера на передову лівійського конфлікту у Сирті.

Читайте також: У Лівії знищено вже 15 ЗРГК "Панцирь-С1" російського виробництва (відео)

На знімках, представлених командуванням AFRICOM на брифінгу, показана військова техніка, що належить російській ПВК Вагнера. Ці знімки доводять черговий факт постачання Москвою російських найманців, які воюють в Лівії на стороні сил Хафтара, а також сучасної зброї російського виробництва.

На представлених супутникових знімках показані позиції російських найманців в Сирті і авіабазі Аль-Хадім неподалік від Бенгазі.

На фото американські військові ідентифікували бронеавтомобілі "Тигр", ЗРПК "Панцир-С1", військово-транспортні літаки Іл-76 і фронтові бомбардувальники Су-24.

"Росія продовжує грати ключову роль у Лівії, здійснюючі поставки та обладнання для групи Вагнера", - заявив генерал морської піхоти США Бредфорд Герінг, директор з операцій AFRICOM.

Росія продовжує грати ключову роль у Лівії, здійснюючі поставки та обладнання для групи Вагнера

"Тип і кількість техніки демонструють наміри до стійких наступальних бойових дій, а не гуманітарну допомогу, і вказує, що міністерство оборони Росії підтримує ці операції", - заявив Герінг.

Це означає, що Російська Федерація продовжує порушувати Резолюцію Ради Безпеки ООН, активно надаючи військову техніку та винищувачі на передову лінію лівійського конфлікту. Це призведе до подальшої ескалації у Лівії.

У травні американське командування AFRICOM повідомило, що принаймні 14 літаків МіГ-29 та Су-24 перелетіли з Росії в Сирію, де потім російські розпізнавальні знаки була замальовані, щоб замаскувати своє походження. Потім літаки перелетіли у Лівію, що було порушенням ембарго ООН на озброєння. Американське командування AFRICOM стверджує, що російські військові літаки активно застосовуються у повітряному просторі Лівії.

Російська причетність очевидна. Коли Кремль це заперечує, він бреше кожен раз

Американське командування AFRICOM продовжує документувати, як Росія використовує Групу Вагнера як проксі-силу у Лівії для встановлення довгострокової присутності в Середземному морі. Військові США надавали фотодокази того, що найманці Вагнера закладають міни та імпровізовані вибухові пристрої у цивільних районах у Триполі та навколо нього, не зважаючи на безпеку цивільних осіб.

"Російська причетність очевидна. Коли Кремль це заперечує, він бреше кожен раз", - сказав полковник Кріс Карнс, директор з громадських справ AFRICOM.

Читайте також: ​"Панцирь" не справляється: у Лівії з'явились ЗРК "Бук" "іхтамнетів"