xcounter
#

Крейсер "Москва" знову нагадав про себе: рятувальний пліт "розповів" про останні години рашистів (відео)

12633
Крейсер "Москва" знову нагадав про себе: рятувальний пліт "розповів" про останні години рашистів (відео)

Час від часу у морі знаходять рештки ракетного крейсера "Москва", на цей раз - рятувальний пліт, який демонструє як на справді РФ "рятувало" своїх моряків

Знищений флагман Чорноморського флоту РФ - ракетний крейсер "Москва", який ще з 14 квітня знаходиться на дні після удару українського "Нептуна", знову нагадав про себе.

Справа в тому, що моряками торговельного флоту у Чорному морі був знайдений рятувальний пліт з рашиського крейсера, який передали Державній прикордонній службі.

Читайте також: Рашисти почали активне використання іранських дронів: варіанти протидії новій загрозі - Shahed-136 та Mohajer-6

На ньому було знайдено одяг та деякі особисті речі моряків та морпіхів. На плоту, як пише ДПСУ, було всього чотири рятувальні жилети, а сам він розрахований на 20 осіб.

"Схоже, що пліт був несправний, і загарбники, які намагалися на ньому врятуватися, вдавалися до відчайдушних кроків. Адже плавзасіб тримався на воді лише завдяки прив’язаним рятувальним жилетам", - йдеться у повідомленні прикордонників.

Водночас деякі речі багато чого говорять про те, як рашисти намагались врятуватися. По-перше, з огляду на кількість речей, пліт був заповнений не повністю, тобто комусь з екіпажу крейсера не вистачило засобів рятування. А сам процес проходив стихійно та без організації.

Справа в тому, що штатними засобами порятунку на крейсері проекту 1164 є, окрім двох катерів, 50 надувних плотів ПСН-10. Саме вони мають забезпечити порятунок всіх 485 осіб штатного екіпажу.

Один з видів рятувальних плотів

По-друге, російські моряки на ньому перебували доволі довгий час, бо пліт був пошкоджений, а запасів провізії та води не знайдено, як і цілого ряду речей, які входять у "рятувальний набір".

рятувальний пліт москва
"Только без паники" - схоже має стати новим девізом РФ

Зазначимо, що запас води на таких плотах розрахований не декілька діб. Також у моряків був час перекласти особисті речі до штатного водонепроникного мішка де зберігається "рятувальний набір".

В ньому невикористаним залишився, як мінімум, один сигнальний фальшфеєр з шести. А розмотане приладдя для рибної ловлі, також багато про що говорить.

рятувальний пліт москва
Все що знаходилось у мішку для "рятувального набору"

Таким чином рашиські моряки, які перебували на цьому плоту, скоріш за все, мали доволі велику кількість "вільного" часу. Зокрема і для того, щоб оцінити сенс вторгнення РФ в Україну, свою особисту роль та відповідальність за це, а також якість та організацію рятувальних заходів на Чорноморському флоті РФ.

Читайте також: Армія РФ втратила на Харківщині та Півдні більше танків, аніж може зняти із зберігання