xcounter
#

Контракти на виробництво західної зброї в Україні можуть бути підписані вже найближчими місяцями

3166
БПЛА T150, фото Malloy Aeronautics
БПЛА T150, фото Malloy Aeronautics

Йдеться про всі сфери, зокрема й про виробництво безпілотних літальних апаратів

Україна найближчими місяцями може підписати контракти із західними виробниками озброєння та військової техніки на виробництво техніки безпосередньо в країні – таку інформацію повідомив виданню Reuters заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Сергій Боєв.

Як відзначив Боєв у коментарі виданню, перемовини про виробництво зброї безпосередньо в Україні сьогодні ведуться з такими країнами, як Німеччина, Італія та Франція, а також країнами Східної Європи.

Читайте також: Нідерланди закуповують ударні БПЛА MQ-9 Reaper: оголошена вартість та кількість дронів
Польща завод Україна
Потужності польського заводу Bumar-Labedy, фото ілюстративне, джерело - Міноборони Польщі

Зокрема Боєв відзначає, що вже ведуться "детальні перемовини". "І ми впевнені, що у найближчі декілька місяців у нас будуть підписані контрактні угоди", – говорить заступник міністра.

Причому, як відзначає Боєв, сьогодні обговорюються різні рівні співробітництва. Якщо говорити про те, про які саме ОВТ йдеться, то, за словами заступника міністра, мова йде про всі сфери, включно з безпілотниками.

БПЛА Франція Україна Aarok
БПЛА Aarok – нова таємна французька розробка, фото ілюстративне, джерело – Turgis & Gaillard

У виданні також відзначають, що під час авіасалону Боєв спілкувався з низкою виробників БПЛА, від дрібних постачальників до великих оборонних компаній, однак заступник міністра відмовився коментувати виданню, з якими саме компаніями він зустрічався.

Водночас, як відзначив Reuters один з посадовців європейської "оборонки", виробництво та випробування БПЛА в Україні може зіштовхнутися з труднощами, пов’язаними з правилами та стандартами, прийнятими в Європі щодо безпілотних літальних апаратів. Водночас Боєв впевнений, що уряд України запропонує суттєву підтримку виробникам БПЛА і що країна зможе залучити західних виробників безпілотників.

Бойова машина піхоти CV90 у версії Mk IV
Бойова машина піхоти CV90 у версії Mk IV, фото BAE Systems

Нагадаємо, що деякі західні оборонні компанії вже мають плани з організації виробництва в Україну – так, наприкінці травня стало відомо, що в Україну заходить оборонний гігант BAE Systems, водночас раніше в травні також стало відомо, що німецька оборонна компанія Rheinmetall створила з ДК "Укроборонпром" спільне підприємство.

Макет виробничої ділянки Baykar в Україні
Макет виробничої ділянки Baykar в Україні

Крім того, тут варто також нагадати, що турецька компанія Baykar також продовжує реалізацію свого плану зі створення в Україні наукового та виробничого центру – як буде виглядати завод Baykar Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Читайте також: Що за португальський БПЛА AR3 отримає Україна і чи може він неочікувано бути аж з Нігерії