xcounter
#

"Комісари", ручні гранати, "Нептун" проти РЕБ та чого злякалися "Панцирі": події тижня від Defense Express

4302
"Комісари", ручні гранати, "Нептун" проти РЕБ та чого злякалися "Панцирі": події тижня від Defense Express

Про те, чи боїться "Нептун" російських засобів РЕБ, нові ручні гранати, "комісарів" для "Укроборонпрому" та інші події й матеріали тижня від Defense Express

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Чого може боятися "Нептун"? Точно не російських систем радіоелектронної боротьби. Зрештою, частково він довів це на нещодавніх випробуваннях, коли ворог намагався зробити так, аби українська ракета не змогла знищити ціль.

Читайте також: Міноборони та "Мотор Січ" активізували роботу над легким ударним вертольотом (відео)
комплекс
"Нептун" у всій красі!

Водночас питання РЕБ та крилатих ракет дійсно цікаве. Передусім питанням про те, чи можна захистити важливі об’єкти від небезпечних крилатих ракет засобами РЕБ? Відповідь ми шукали в нашому матеріалі.

Високотехнологічне озброєння для Збройних Сил. Про те, яке саме високотехнологічне озброєння отримають Збройні Сили протягом 2020-2022 років розповів заступник міністра оборони України Олександр Миронюк. Передусім це ракети "Вільха", комплекс "Нептун", станція "Дельта", а також безпілотники, сучасні засоби зв’язку та радіоелектронної боротьби.

ракета
Заступник міністра оборони розповів про те, яке високотехнологічне озброєння отримають Збройні Сили у 2020-2022 роках

Нові турецькі дрони налякали РФ. Їх багато, вони не дуже великі, але страшні. В Росії їх вже назвали новим "вбивцею" відомих" ЗРГК "Панцирь-С1".

беспилотник-камикадзе
Дрон-камікадзе Kargu

Наразі повідомляється про те, що компанія STM має поставити турецьким військовим 356 безпілотників-камікадзе Kargu, однак не виключається, що ця кількість може бути збільшена до 500 і навіть більше.

дрон-камикадзе Kargu
Маленькі дрони лякають великі "Панцирі"

Дрон-камікадзе Kargu – це безпілотник вертикального зльоту вагою 15 кг, який літає зі швидкістю до 145 км/год і може перебувати у повітрі до 30 хв. Призначений для знищення стаціонарних наземних та рухомих легкоброньованих цілей. Оснащений трьома типами боєприпасів: осколково-фугасними, термобаричними та кумулятивними.

В Україні розробили ціле сімейство ручних гранат. Як розповіли Defense Express на підприємстві "СпецОборонМаш" (ДК "Укроборонпром"), нова зброя буде відповідати вимогам НАТО.

гранати Україна
Нові гранати з пластиковим корпусом

Ручна граната з пластиковим корпусом – один з нових зразків сімейства. Підприємство, як зазначається, має устаткування як для створення корпусів, так і для спорядження їх вибуховою речовиною. Крім того, для збільшення ураження при підриві була створена технологія вкраплення кулькоподібних металевих уламків. Більш детальний огляд – у матеріалі Defense Express.

"Комісари" для "Укроборонпрому". "Інновації" гендиректора концерну Абромавичуса можуть паралізувати роботу оборонного комплексу України.

Йдеться про наказ, який фактично запроваджує на підприємствах "комісарів", які, "окрім керівника підприємства, уповноважені представляти підприємство у правовідносинах з третіми особами, або мають право вчиняти дії від імені підприємства без довіреності, у тому числі підписувати договори".

Тобто, директорам тепер залишається підписувати документи, узгоджені зі "смотрящими" від "Укроборонпрому"...

Гіперзвукова зброя для Zumwalt. Есмінець отримає високотехнологічну зброю – нову надзвукову ракету Conventional Prompt Global Strike, яка має дальність польоту в 1600 км.

есминец Zumwalt
Нова зброя для есмінця?

Звучить привабливо, але реальність не така проста, як хотілося б. Наприклад, поки що незрозуміло, як саме ракети будуть встановлені на есмінець, адже ймовірні рішення можуть зіпсувати продуманий антирадарний профіль корабля. А в ідеалі Zumwalt має бути готовий до бою ледь не сьогодні...

Гарних вихідних!

Читайте також: Пораховано скільки озброєння отримала українська армія в червні 2020 року