xcounter
#

​Колонна БТР-3 потрапила у ДТП на трасі: скоріш за все, це парадний розрахунок (фото, відео) - оновлено

11763
Аварія сталась по дрозі у Київ
Аварія сталась по дрозі у Київ

Судячи з напряму руху та камуфляжу ці БТР-3 мають взяти участь у параді до Дня Незалежності

На 45 км траси Чернігів-Київ, поблизу села Велика Димерка, сталось ДТП за участю колони БТР-3 та легкового автомобіля.

Відповідне відео з регістратора, яке було знято вранці 6 серпня, опубліковано "Київ Оперативний". "Якісь недолугі водії вирішили влізти у колону військової техніки", - йдеться в описі.

Читайте також: Схоже, українських "Ірокезів" не буде: "Укроборонпром" звільняє директора Одеського авіаційного заводу

Судячи з напряму руху, новий камуфляж на БТР-3, які поки активно отримають машини для участі у параді у День Незалежності України, техніка йшла з аеродрому "Півці" під Черніговом, де проходили тренування, до Києва.

Оновлено:

Як цитує правоохоронців видання "Трибуна-Бровари", через звуження траси через ремонті роботи, у колону військової техніки вклинився Citroen Jumpy в якому перебувало сім осіб. Під час руху водій легковика несподівано загальмував, що спричинило "ефект доміно": БТР-3, який йшов за Citroen встиг загальмувати, але отримав удар від ще одного БТР-3, через що бойова машина в'їхала у легковик. Водночас у другу бронемашину врізається ще одна.

БТР-3 дтп
Наслідки аварії (фото: Трибуна-Бровари)

В результаті - командир екіпажу цього останнього БТР-3 отримав травми - вибиті зуби та підозру на перелом щелепи. Військовослужбовцю було надано допомогу та шпиталізовано. Водій і пасажири легковика не постраждали.

Основною причиною аварії, з огляду на все, є порушення водієм легкового авто правил дорожнього руху - заборони іншим транспортним засобам "займати місце для постійного руху в колоні". Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. БТР-3 ДТП

Їхати між двома 13-тоними бронемашинами - доволі необачний вчинок

З боку Defense Express, для всіх цивільних водіїв, маємо зазначити: займати місце між бронетехнікою, яка рухається на марші - максимально необачний та небезпечний маневр.

Вага БТР-3 становить близько 13 тонн, під час руху трасою він може легко йти зі швидкістю 60-80 км/год, а максимально - понад 100 км/год. Гальма у цієї машини доволі ефективні і він цілком може загальмувати "як вкопаний" доволі несподівано для водія, який рухається за ним.

Тому, просто заради власної безпеки - не займайте місце у колонні бронетехніки. А з огляду на те, що військова техніка прибуває до Києва для репетицій параду, водіям слід бути максимально уважним на дорогах столиці.

БТР-3
БТР-3 у Києві у 2017 році

Враховуючи великі габарити бронетехніки та обмежений огляд механіка-водія, слід не наближатись до неї, а тим більше, небезпечно маневрувати поряд. А також розуміти, що при поворотах та розворотах колісні бронемашини потребують більше місця.

Також слід зазначити, що колісна бронетехника може за правилами пересуватися дорогами загального призначення власних ходом. Водночас важкі гусеничні машини перевозять за допомогою тралів.

Бронетехінка Київ
Перевезення танків по Києву для урочистих заходів влітку 2017 року
Читайте також: Як "Рись" знищує цілі: Rheinmetall похвалилася точністю своєї БМП (відео)