xcounter
#

Схоже, українських "Ірокезів" не буде: "Укроборонпром" звільняє директора Одеського авіаційного заводу

8405
Очільник ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв та керівник заводу на фоні стенду, що демонструє номенклатуру продукції Одеського авіазаводу
Очільник ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв та керівник заводу на фоні стенду, що демонструє номенклатуру продукції Одеського авіазаводу

Генеральний директор держпідприємства Віталій Юхачов йде з посади, на якій пропрацював 32 роки

На ДП "Одеський авіаційний завод" анонсовані кадрові зміни. За даними місцевого видання "Думская" керівництво Концерну "Укроборонпром" вирішило не продовжувати контракт з беззмінним впродовж понад 30 років керівником підприємства Віталієм Юхачовим.

Наразі тимчасово виконуючим обов'язки керівника підприємства став головний інженер Володимир Шацьких, а сам Юхачов сдає справи.

Читайте також: Надамбітні плани: стало відомо, скільки "цивільних Ірокезів" планується виробляти в Україні
Півроку назад, Юрій Гусєв стверджував, що під час візиту на Одеський авіазавод його приємно вразила культура виробництва на підприємстві, настрої робітників. Загальні перспективи надихають!
Півроку назад, Юрій Гусєв стверджував, що під час візиту на Одеський авіазавод його "приємно вразила культура виробництва на підприємстві, настрої робітників. Загальні перспективи надихають!"

Нагадаємо, гендиректором Одеського авіазаводу, який займається ремонтом та модернізацією літаків МіГ-21, МіГ-23, МіГ-27 та Л-39, Віталій Юхачов був призначений ще у 1989 році.

Чим саме вже колишній гендиректор заводу не влаштовує керівництво ДК "Укроборонпром" наразі не відомо. Інформації про зміну кадрового складу прес-служба Концерну поки не оприлюднювала.

Новина від прес-служби Укроборонпром
Новина від прес-служби "Укроборонпрому", оприлюднена на офіційному сайті Концерну на початку цього року, викликала справжній міжнародний скандал, оскільки виявилось, що ніяких Bell UH-1 Iroquois на держпідприємстві випускати не будуть й дозволу від Bell ніхто в Україні не отримував

Однак варто зауважити, що саме Юхачов, начебто запровадив та лобіював проект з локалізації виробництва гелікоптерів Southwest Florida Aviation (так звані псевдо "Ірокези") на одеському держпідприємстві.

SW-205 - ліцензійні гелікоптери-копії Bell 205 від Southwest Florida Aviation International, які збиралися десятками на рік випускати на Одеському авіаційному заводі
SW-205 - ліцензійні гелікоптери-копії Bell 205 від Southwest Florida Aviation International, які збиралися десятками на рік випускати на Одеському авіаційному заводі

Вперше про "ліцензійну збірку американських вертольотів" повідомив чинний гендиректор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв у лютому ц.р. Тоді ж він додав, що це "доручення я (Юрій Гусєв) дав керівництву підприємства під час сьогоднішнього візиту" (допис на офіційній сторінці Facebook від 26 лютого ц.р.).

Також керівник держконцерну зауважив, що "перший борт має бути зібраний до 30-річчя Незалежності України", чого, ймовірно, не сталося.

Читайте також: Перуанський Ан-178-100Р отримає шість пасажирських крісел за ціною нового автомобіля