xcounter
#

Колісні танки AMX-10 RC вже в Україні, деякі з них навіть прибули на передову

4945
Колісні танки AMX-10 RC вже в Україні, деякі з них навіть прибули на передову

Про передачу своїх колісних танків AMX-10RC Франція повідомила на початку січня цього року

Французькі колісні танки AMX-10 RC "щойно прибули в Україну" – таку заяву зробив очільник оборонного відомства Франції Себастьян Лекорню вчора, 15 березня, під час засідання Комітету з питань національної оборони. Ба більше, як заявив Лекорню, деякі з цих машин вже прибули на передову.

AMX-10RC
AMX-10RC, фото ілюстративне

Нагадаємо, на початку січня 2023 року стало відомо, що Франція зрештою вирішила передати Україні свої колісні танки AMX-10RC, які французи продовжують активно виводити з озброєння.

Читайте також: Франція таки розглядає Mirage 2000 для України, дебати тривають, і це може бути дуже цікавий варіант

Також у січні Лекорню під час розмови зі своїм колегою Олексієм Резніковим повідомив, що перші колісні танки AMX-10RC Україна має отримати протягом двох місяців.

Водночас у середині лютого видання Forces Operations повідомляло, що Франція відправила в Україну першу партію з 14 колісних бойових машин AMX-10RC. Водночас наразі залишається невідомим, скільки ж всього машин вирішила поставити французи – як повідомлялося раніше, всього може йтися про 30-40 машин, водночас всього станом на 2022 рік французьке військо мало на озброєння 245 таких машин.

Щодо можливостей колісного танка AMX-10RC, то ця машина має низку своїх дуже специфічних особливостей, про які ми розповідали в окремому матеріалі.

Читайте також: Хто гальмує масштабний план із поповнення боєприпасів ЗСУ і в чому основна проблема