xcounter
#

Скільки часу знадобилось для того, щоб передати першу партію AMX-10RC Україні

AMX-10RC
AMX-10RC
5363

AMX-10RC обіцяли передати не раніше березня, але строки були значно скорочені

Перша партія з 14 колісних бойових машин AMX-10RC була відправлена до України після того, як українські екіпажі завершили навчання у "Сомюрській кавалерійській школі", одному з найстаріших французьких навчальних центрів.

Як пише французьке профільне видання Forces Operations Blog тренування містило не тільки "бронетанкову розвідку", а певною мірою більш лінійне використання цієї машини, яку можливо класифікувати, як "легкий колісний танк".

Читайте також: РФ оновила Х-101: змінена система навігації, електроніка та встановлено радіолокаційні пастки (відео)
AMX-10RC
AMX-10RC
Водночас час, який знадобився для передачі перших машин, виявився дещо коротшим, ніж оголошувалось раніше. Варто нагадати, що про передачу AMX-10RC до ЗСУ у Парижі оголосили на початку січня, але терміни передачі першої партії були окреслені у межах "протягом двох місяців", тобто - до березня.

Але, з огляду на все, або вивільнення машин відбулось швидше, або курс навчання для українських бійців був скорочений у рази. У будь-якому випадку, для передачі перших машин знадобилось близько 40 діб з моменту публічного повідомлення про передачу AMX-10RC.

Також зазначимо, що у західних ЗМІ фігурує різна кількість AMX-10RC, які передаються Україні: від 30 до 40 одиниць. І поступова передача машин пов'язана з тим, що окрім питання ремонту та відновлення техніки "вузьким місцем" може бути пропускна спроможність французького навчального закладу.

Читайте також: Як довго насправді може тривати підготовка наших льотчиків на F-16, і які ракети до них дадуть