xcounter
#

Як швидко ЗСУ можуть отримати свої перші колісні танки з Франції, а також БМП з Німеччини та США

5721
Постріл 105-мм гармати колісного танка AMX-10RC
Постріл 105-мм гармати колісного танка AMX-10RC

У Франції окреслили терміни, коли їхні колісні танки можуть доїхати до ЗСУ

Збройні Сили України можуть отримати свої перші колісні танки AMX 10-RC протягом двох місяців – такий термін був визначений міністром збройних сил Франції Себастьєн Лекорню під час розмови з міністром оборони України Олексієм Резніковим 12 січня, повідомляє видання Reuters.

Таким чином, ці машини мають прибути в Україну щонайпізніше у середині березня цього року. Нагадаємо, що раніше в цьому місяці стало відомо, що Франція готова передати Україні колісні танки AMX 10-RC, і ми вже детально розповідали про специфіку цієї машини та її місце на полі бою.

Читайте також: AMX-10RC: про специфіку цього колісного танка, який взагалі розвідувальна машина та його місце на полі бою
AMX-10RC
AMX-10RC, фото ілюстративне
У цьому контексті можна згадати й про постачання інших машин, які нам обіцяли Німеччина та США. Щодо першої з її БМП Marder, то 40 машин обіцяють передати Україні у першому кварталі, тобто до кінця березня цього року – німці сподіваються, що за цей час вони вирішать питання, яке виникло у них з тим, а звідки ж вони будуть брати ці машини – від промисловості чи війська.

БМП M2 Bradley БМП Marder
БМП M2 Bradley та БМП Marder

Щодо БМП M2 Bradley, якими США мають посилити ЗСУ, то останні новини про цю бойову машину піхоту такі: у США наразі працюють як швидко, як тільки можуть, щоб ці машини могли бути поставлені у ЗСУ. У контексті M2 Bradley також звучала фраза від представників Пентагона про "декілька тижнів". Нагадаємо, що у рамках нового пакета США анонсували постачання 50 одиниць БМП M2 Bradley.

Читайте також: Заочна "битва" БМП: німецький Marder проти американського Bradley - коли увагу треба звертати на дійсно важливі речі