xcounter
#

ЗСУ отримають колісні танки та бронетранспортери від Франції

11917
ЗСУ отримають колісні танки та бронетранспортери від Франції

Скільки саме таких машин передадуть ЗСУ, а найголовніше – як швидко, поки що невідомо

Збройні Сили України посиляться новим зразком бронетехніки з Франції – президент країни Еммануель Макрон у телефонній розмові повідомив Володимиру Зеленському, що в Україну буде відправлено французькі колісні танки AMX-10RC, повідомляє видання Reuters.

Передачу "легких танків" також підтвердив у своєму акаунті у Twiter Володимир Зеленський, а також додав, що разом з цими машинами Україна отримає й бронетранспортери Bastion.

Читайте також: Колісні танки стають світовою тенденцією: для чого така екзотика та чи потрібні вони Україні

Інших деталей щодо такої домовленості поки що не повідомляється, втім наразі відомо, що перемовини між Україною та Францією стосовно постачання "інших типів транспортних" засобів триватимуть й надалі.

Щодо бронемашин, які Франція пообіцяла надати України, то тут варто згадати таке – ще у вересні 2022 року ми розповідали про те, що ця країна продовжує виведення з озброєння своїх легких колісних танків AMX-10RC, і що вони можуть бути цікаві для українських Збройних Сил.

Щодо кількості, то довідник Military Balance підказує таке – станом на 2022 рік Франція мала в активі 245 машин AMX-10RC, тож цілком ймовірно, що наше військо може поповнитися декількома десятками одиниць цієї техніки.

Читайте також: Одна з країн НАТО має "зайві" БМП та "колісні танки", але чи отримає таку бронетехніку ЗСУ