xcounter
#

КНДР лякає пусками ракет: яку відповідь зі своїх F-15 та F-16 організували ПС США з Південною Кореєю

1857
F-15K Slam Eagle
F-15K Slam Eagle

США та Південна Корея продемонстрували, що можуть ефективно вражати "загрозливі" об’єкти з повітря

Повітряні Сили США разом з союзником відреагували на проведення ракетних випробувань Північною Кореєю – загалом за останні два тижні КНДР здійснила шість ракетних запусків, водночас Повітряні сили США та Південної Кореї у відповідь скинули бомби зі своїх літаків, розповідає видання Air Force Magazine.

f-15 f-16 США південна корея
Спільний політ американських та південнокорейських літаків 4 жовтня. Фото: Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї

Так, 5 жовтня Міноборони США опублікувало відео з чотирма південнокорейськими F-15K Slam Eagle та чотирма американськими F-16 Fighting Falcon – за даними збройних сил США в Кореї, повітряні сили двох країн сформували об’єднану ударну ескадрилью для завдання удару по безлюдному південнокорейському острову Джикдо у Жовтому морі.

Читайте також: Південна Корея почала будувати власні аналоги есмінців Arleigh Burke: будуть збивати ракети КНДР

Так, F-15 скинув дві керовані бомби Joint Direct Attack Munition (JDAM), успішно уразивши ціль і таким чином продемонструвавши, що повітряні сили США та Південної Кореї можуть завдавати точкові удари для знешкодження загроз.

Joint Direct Attack Munition (JDAM) керована бомба
Керована бомба Joint Direct Attack Munition (JDAM)

"Південна Корея та Сполучені Штати продемонстрували готовність жорстко реагувати на будь-які північні загрози, а також здатність завдавати точкові удари по джерелах провокацій, спираючись на панівні сили альянсу", – йдеться у заяві Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї.

Загалом цей удар – вже не перша відповідь американських сил на дії КНДР – так, сили США у Кореї запустили власні ракети класу "земля-земля", відправивши ракети в сторону моря.

Також винищувачі F-35B корпусу морської піхоти США приєдналися до японських повітряних сил над Японським морем у відповідь на випробування Північної Кореї.

Читайте також: "Ядерні" ракети РФ відслужили своє, можуть не злетіти і "червона кнопка" не допоможе