xcounter
#

Китай штампує макети F-22 та F-35, і також зробив авіаносець та есмінці, але для чого це, крім навчань

16660
Китайський винищувач J-20A
Китайський винищувач J-20A

КНР активно створює макети того чи іншого американського озброєння, які використовує для своїх навчальних стрільб

У мережі з’явилася низка супутникових знімків, які свідчать, що Китай створив низку макетів американських літаків для проведення навчальних стрільб — такі макети були помічені у північно-західній частині країни, зокрема на знімках можна було побачити винищувачі п’ятого покоління F-22 та F-35, які використовуються для відпрацювання авіаударів по аеродромах. Так, наприклад, деякі макети вже знищені чи пошкоджені, також є воронки від ударів і сліди пожежі.

Читайте також: Ядерна зброя Китаю: скільки у Пекіна ядерних зарядів, балістичних ракет та інших носіїв

Як розповідає видання Defense Post, крім літаків F-22 та F-35, на супутникових знімках можна також було побачити макети таких машин, як патрульний та протичовновий літак P-8A Poseidon, а також розвідувальний літак Lockheed U-2 (Dragon Lady).

Але Китай активно будує макети не тільки літаків, а також й іншого озброєння. Наприклад, раніше на знімках фіксували, що Китай орієнтовно на полігоні у пустелі Такла-Макан побудував у натуральну величину макети низки кораблів Військово-морського флоту США.

есмінець
Есмінець типу Arleigh Burke, фото — U.S. Navy

Йдеться про один з авіаносців, а також два есмінці класу Arleigh Burke. За низкою даних, Китай використовує такі навчання і стрільби по макетах з метою подальшого удосконалення систем наведення своїх ракет, щоб вони, наприклад, могли з високою точністю влучати у визначену частину корабля.

Ба більше, крім макетів американського озброєння, Китай також побудував макет одного з районів у Тайбеї, столиці Тайваню — йдеться про квартал з президентським офісом і низці інших урядових об’єктів.

Поки що незрозуміло, як саме Китай буде використовувати ці макети, але все це відбувається на фоні збільшення військової активності Пекіна навколо Тайваню.

Читайте також: США теж задумались про захищені укриття літаків, особливо через балістичні ракети Китаю