xcounter
#

Китай проведе масштабні "навчання" впритул до Тайваня з 4 по 7 серпня: острів буде оточено

2588
Китай проведе масштабні "навчання" впритул до Тайваня з 4 по 7 серпня: острів буде оточено

Китай на порозі війни з Тайванем та оголосив масштабні навчання поблизу острова

Після того, як на Тайвань здійснила візит спікерка палати представників США Ненсі Пелосі, офіційний Пекін, окрім різкого засудження та обіцянки "прийняти всі необхідні заходи для захисту національного суверенітету" зробив ще одну заяву - початок військових навчань.

Вони мають пройти з 12:00 (7:00 за київським часом) 4 серпня по 12:00 7 серпня і передбачають закриття п'яти районів впритул до Тайваню у яких буде зачинено повітряний простір та морський трафік. Зазначимо, що візит Ненсі Пелосі, за попередньою інформацією має завершитись 3 серпня.

Читайте також: Тайвань перевірив, наскільки вдало відіб’є першу хвилю гіпотетичного десанту Китаю

Інформація про проведення навчань була опубліковано державною агенцією XINHUA, через п'ять хвилин після засудженням китайським МЗС візиту Ненсі Пелосі. Також у найближчий до Тайваню провінції Фуцзянь помічена висока концентрація військ.

Мова йде не тільки про бронетехніку, але і про засоби протиповітряної оборони, а також балістичні ракети середньої дальності.

З огляду на райони навчань, а також на наявні фото та відео з технікою, задум Пекіна, якщо дійсно мова піде про початок повномасштабних бойових дій - висадка одразу на кількох напрямах під час комбінованого авіаційно-ракетного удару.

Така операція вимагає максимальної організації всіх сил та засобів. І ще ніколи не проводилась у сучасній історії. Також залишається вкрай чутливим питанням можлива участь США у прямому зіткненні через те, що у районі Тайваню зараз перебуває як мінімум одна авіаційна ударна група ВМС США, підтримку якій можуть здійснювати літаки з американських авіабаз у Японії та Кореї.

Звісно, через високу напруженість, ситуація може змінитися будь-якої миті.

Читайте також: РФ намагається зберегти експорт озброєння завдяки спільним проектам з Індією