xcounter
#

Кількість протитанкових систем в Україні скоро дійде до 10 одиниць проти одного танка РФ

4751
Кількість протитанкових систем в Україні скоро дійде до 10 одиниць проти одного танка РФ

Союзники продовжують допомагати Україні зброєю, в першу чергу - протитанковою

Ще до початку повномасштабної агресії РФ країни-НАТО почали "накачувати" Україну протитанковою зброєю, відкривши справжній повітряний міст з передачі Javelin та NLAW.

Вже після 24 лютого цей потік став ще масштабнішим, а окрім ПТРК до України почали надходити сучасні протитанкові гранатомети, зокрема Panzerfaust 3, які Німеччина просто вигрібала зі своїх складів.

Читайте також: Рашисти покидають Білорусь та продовжують дертися на Сході та Півдні - Генштаб ЗСУ
Panzerfaust 3
Panzerfaust 3

І нові пакети збройної допомоги Україні від союзників також включають протитанкову зброю. І як заявив держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю CNN: в країні буде 10 систем протитанкової зброї на кожен російський танк, що знаходиться на території України.

Звісно сюди входить не тільки передана союзниками зброя, а й та, яка знаходилась на озброєнні ЗСУ ще до початку вторгнення армії РФ. Але у будь-якому випадку цифра вражає, бо українське військо у підсумку буде мати найміцнішу протитанкову оборону, яку тільки можливо уявити, навіть з урахуванням іншої бронетехніки противника - різноманітних БМП та БТРів.

Але однією протитанковою зброєю війну виграти важко, тому у Конгресі США вже активізувалось питання щодо щонайшвидшого розширення військової допомоги Україні, зокрема нарешті йдеться про ракети класу "земля-повітря" великої дальності, винищувачі та протикорабельні ракети.

Водночас існує зброя, яка дійсно може у короткі терміни якісно змінити увесь баланс сил та різко переломити хід війни.

Читайте також: З’явилося перше фото бронемашини Bushmaster з українським прапором