xcounter
#

Літаки, потужні засоби ППО та БпЛА великої дії зі США для України: коли це нареші станеться

Конгресмени  у США налаштовані надати більшу військову допомогу Україні. Але коли це станеться?
Конгресмени у США налаштовані надати більшу військову допомогу Україні. Але коли це станеться?
9943

Когресмени закликають адміністрацію Байдена розширити постачання зброї в Україну

Двопартійна група з понад трьох десятків законодавців наполягає на тому, щоб адміністрація Байдена розширила перелік озброєння, яке надається українським військовим.

Про це повідомляє CNN з посиланням на лист, який представники від Республіканської та Демократичних партій надіслали президенту Джо Байдену у понеділок.

Читайте також: Ворогу не буде порятунку: США заявляють, що нові ударні дрони Switchblade посилять захист міст України
Зрк петріот
Україні потрібні сучасні системи протиповітряної оборони

У листі містится заклик надати Україні більшу кількістю зброї для захисту від Росії. Зокрема, нарешті йдеться про ракети класу "земля-повітря" великої дальності, винищувачі та протикорабельні ракети.

Запуск "корабельної" версії ПКР Harpoon, ілюстративне фото з відкритих джерел

Законодавці кажуть, що цей запит ґрунтується на переліку, який українська сторона надала минулого тижня конгресменам з визначення 17 напрямків, де Україна сподівається на додаткову допомогу.

Прохання законодавців також включає збільшення поставок ПЗРК Stinger та протитанкових Javelin, які, мовляв, в Україні закінчуються, а також безпілотників більшої дальності, щоб Україна могла"краще порушувати російські лінії постачання та протидіяти облозі Росії, особливо на Сході".

Javelin бійців ЗСУ
"Ми визнаємо, що Сполучені Штати та їх союзники та партнери вже надали значну військову допомогу у відповідь на російське вторгнення. Однак українці чітко розуміють, що для перемоги у цій війні потрібно зробити набагато більше", – стверджують законодавці.

Адміністрація Байдена, у свою чергу, заявила, що союзники США та НАТО надають Україні зброю з надзвичайною швидкістю, відправивши обладнання на сотні мільйонів доларів початку вторгнення Росії в лютому. Держсекретар Ентоні Блінкен заявив у неділю в ефірі CNN, що незабаром в Україні на її території буде 10 систем протитанкової зброї на кожен російський танк.

Знищений танк окупантів. Фото: 93 ОМБр "Холодний Яр"

Американські чиновники, разом з тим, підкреслили, що деякі запити, як-от винищувачі, не є такими практичними, як інші потреби. Проте законодавці стверджували, що в Україні є недостатньою кількість винищувачів.

Винищувачі ПС України Міг-29
Винищувачі ПС України Міг-29

"В Україні більш ніж достатньо пілотів, спроможних керувати додатковими літаками, якщо вони будуть поставлені", – йдеться у листі. “Додаткова авіація також дозволить українським силам забезпечити більш адекватну оборону таких міських районів, як Харків і Маріуполь, де внаслідок російських атак гинуть численні цивільні жертви".

Читайте також: З ПЗРК по вертольоту рашистів: що відбувається з Ми-24 РФ після влучення Stinger (відео)