xcounter
#

Рашисти покидають Білорусь та продовжують дертися на Сході та Півдні - Генштаб ЗСУ

3317
Рашисти покидають Білорусь та продовжують дертися на Сході та Півдні - Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб Збройних Сил України оприлюднив оперативну інформацію станом на ранок 5 квітня ​

Армія РФ продовжує відводити та перегруповувати свої підрозділи, які діяли на Поліссі та Сіверщині та концентрує їх для удару з метою повної окупації Донецької та Луганської областей, повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

Зокрема помічено перебазування значної частини ворожих літаків та вертольотів з аеродромів Білорусі на територію РФ. Щодо сухопутних підрозділів, то ворог завершив передислокацію військ Центрального військового округу з території України, які після відновлення боєздатності будуть переміщені до російського міста Валуйки, Бєлгородської області. Там знаходиться пункт постійної дислокації 3-ої мотострілецької дивізії та один з "плацдармів", який був використаний для першого удару по Україні 24 лютого.

Читайте також: ​Це не війна в Україні. Це – ультиматум світові

Згодом ці сили мають приєднатися до наступального угрупування військ.

Скоріш за все, для посилення атаки на Слов’янськ

. Як повідомляє Генштаб, там ворог намагається відновлювати наступальні дії просунувшись на 7 км та взявши під контроль населений пункт Бражківка. Але його подальший наступ силами БТГр 1-го танкового полку

на населений пункт Сулигівка успіху не мав.

На цьому ж напрямі ворог відчуває проблеми з логістикою, бо це угрупування "висіть" на понтонній переправі через Сіверський Донець, яку армія РФ встановила для обходу Ізюму. Саме тому зараз ворог намагається відновити міст у цьому населеному пункті.

Зі сторони Донецького та Луганського напряму противник продовжує битися об оборону Збройних Сил України: Попасна, Рубіжне, Новотошківське, Нижнє, Попасна, Калинове, Степне, Рубіжне, Троїцьке, Новобахмутівка, Новоселівка друга. Сам там ворог проводив безрезультатні штурмові дії. Маріуполь продовжує битися в облозі, ворог завдає масованих артилерійських та авіаційних ударів.

На півдні ворог поновлює наступальні дії та робить спроби рухатись узбережжям у напряму Миколаєва. Як йдеться у зведенні: окупаційні війська проводять штурмові дії за підтримки артилерії з метою взяття під контроль населеного пункту Олександрівка, мають частковий успіх.

Водночас саме Миколаїв був обстріляний касетними боєприпасами. Під варварський обстріл потрапили цивільні квартали, медичні заклади, зокрема і дитяча лікарня. Є загиблі, поранені, зокрема і діти.

Читайте також: "Холодноярці" на Харківщині розгромили командний пункт ворога та взяли нові трофеї
ТЕГИ Війна