xcounter
#

Як вийшло в РФ, що за 6 місяців після потоплення "Москви" туди поставили нового командира

57892
Крейсер "Москва" перед своєю загибеллю після влучання "Нептуна", орієнтовно 14 квітня 2022 року, зображення з відкритих джерел
Крейсер "Москва" перед своєю загибеллю після влучання "Нептуна", орієнтовно 14 квітня 2022 року, зображення з відкритих джерел

Або дещо про "систему покарань та стимулів" на Чорноморському флоті РФ

Головне управління розвідки Міноборони України оприлюднило документ, з якого випливає, що Міноборони РФ у вересні 2022 року призначило нового командира на ракетний крейсер "Москва", втоплений ще в квітні минулого року протикорабельним комплексом "Нептун".

Якщо конкретніше – ГУР МОУ здобуло витяг із наказу "для службового користування" за підписом Шойгу від 10 вересня 2022 року, за яким капітана 2-го рангу Андрєя Савватєєва було підвищено до звання капітана 1-го рангу, знято з командування 68-ою бригадою кораблів охорони водного району та переведено на "вакантну посаду" командира ракетного крейсера "Москва" як тимчасово виконуючого обов'язки.

Читайте також: Надзвичайно небезпечна тривала атака "Кинжалами": ворог вперше з серпня атакував ракетами Х-47

Якщо розбиратись в деталях цієї історії, то загалом картина виглядатиме так. Для початку, 68-ма бригада кораблів охорони водного району – це з'єднання в складі Чорноморського флоту, що базується в тимчасово окупованому Севастополі та включає в себе три протичовнові корвети проекту 1124М, два тральники проекту 266М та три базові тральники проекту 12700 "Александрит", загалом – 8 малих надводних кораблів.

Назва "охорони водного району" прямо передбачає, що за задумом рашистів це з'єднання має захищати саме акваторію навколо тимчасово окупованого Севастополя. Тобто йдеться про доволі значущу складову Чорноморського флоту РФ.

Протичовнові корвети проекту 1124М зі складу 68-ої бригади кораблів охорони водного району ЧФ РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

З формальної точки зору, посада командира ракетного крейсера "Москва" справді може бути вакантною, оскільки достовірних даних про керманича цього корабля, Антона Купріна – нема, "сліди" від нього зникли після потоплення флагмана ЧФ РФ 13 квітня 2022 року.

Але ж головний парадокс тут полягає в тому, що як же можна призначати нового командира на потоплений 7 місяців назад. Ймовірно, відповідь тут лежить у бюрократичній площині – "Москву" могли просто не виключити із списків ВМФ РФ, відповідно, певний штат і фінансування під "існуючий на папері" корабель може виділятись і далі.

Та й вцілому сама логіка, коли військового спочатку наче як підвищують у званні, але потім знімають із посади командира з'єднання кораблів та переводять на посаду командира потопленого крейсера, може дуже багато чого сказати про існуючу "систему покарань та стимулів" на Чорноморському флоті РФ.

Крейсер "Москва" перед своїм потопленням у квітні 2022 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: Що у рашистів з новим бомбардувальником, який має замінити Ту-95 та Ту-160