xcounter
#

Надзвичайно небезпечна тривала атака "Кинжалами": ворог вперше з серпня атакував ракетами Х-47

4355
МиГ-31К з Х-47 "Кинжал"
МиГ-31К з Х-47 "Кинжал"

Хоч і ракета "Кинжал" не є насправді гіперзвуковою, але це всеодно надзвичайна небезпечна зброя з урахуванням, що ми маємо обмежену кількість засобів для протидії цій загрозі

Російське окупаційне військо, сьогодні, 14 грудня, застосувало для ударів по Україні аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинджал", випущені з літака МиГ-31К — це вперше за понад чотири місяці, коли ворог використав ці ракети для своїх терористичних цілей, останні пуски "Кинджалів" були зафіксовані Повітряними Силами ЗСУ 11 серпня, тоді ворог випустив чотири ракети, одну з яких було збито.

Щодо сьогоднішньої атаки аеробалістичними ракетами Х-47М2, то у Повітряних Силах підтвердили, що це були дійсно "Кинджали" і що рашисти атакували місто Старокостянтинів, що у Хмельницькій області, як відзначив речник служби Юрій Ігнат. Водночас він також наголосив, що не буде коментувати інформацію про наслідки атаки противника. "Хай ворог там робить свої висновки, не будемо годувати їх інформацією, куди вони цілили і куди влучили", — зауважив Ігнат.

Читайте також: Як розуміти цифру про 617 тисяч окупантів в Україні, і де "ділись" 15 тисяч мобілізованих

P.S. Речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат повідомив про збиття однієї ракети Х-47М2 "Кинджал"

МиГ-31К з ракетою
МиГ-31К з ракетою "Кинжал", фото ілюстративне

Водночас варто відзначити, що це була насправді складна атака, коли ворог низку разів за день підіймав у повітря свої носії аеробалістичних ракет "Кинжал", літаки МиГ-31К, і, судячи з повідомлень з офіційного акаунту Повітряних Сил ЗСУ, здійснював як реальні, так і ймовірно фальш-цілі (хибні пуски), а також під час деяких вильотів пусків не спостерігалося.

Так, перша тривога [зауважимо, що йдеться саме про повідомлення, оприлюднені Повітряними Силами через ракети "Кинджал";] з приводу зльоту МиГ-31К була оголошена о 11:07, а о 12:42 зафіксовано відбій загрози, пусків ракет не відбувалося.

О 14:09 у ПС ЗСУ вдруге попередили про зліт МиГ-31К і відповідно ракетну небезпеку; о 14:21 відбулися пуски ракет в район Старокостянтинова, що на Хмельниччині; о 14:52 — з Курської області у напрямку Сумської області. О 14:59 повідомлено про відбій загрози.

Трохи більш як через пів години у ПС ЗСУ оголосили третю тривогу о 15:35 через зліт МиГ-31К, о 15:45 — оголошено про пуски ракет, на Київ, а також знову на Старокостянтинів (3 цілі на цей напрямок). Далі повідомлялося про ракету на Житомирщині, яка прямувала на Захід, орієнтовно в район Рівненської та Волинської областей. О 16:14 оголошено про відбій загрози МиГ-31К.

О 17:30 оголошено четверту тривогу через зліт МиГ-31К з аеродрому "Саваслейка", о 17:50 Повітряні Сили повідомляють про чергові пуски ракет "Кинжал" зі сходу, за неофіційною інформацією ймовірно хибні пуски/фальш-цілі. О 18:36 — відбій загрози.

МиГ-31К
МиГ-31К

Нагадаємо, як раніше розповідали у Повітряних Силах ЗСУ (без урахування сьогоднішньої атаки) з першого факту перехоплення "Кинжалу" 4 травня у небі над Києвом, силами нашої протиповітряної оборони було перехоплено 15 цих ракет.

Читайте також: Що у рашистів з новим бомбардувальником, який має замінити Ту-95 та Ту-160