xcounter
#

Як в Єгипті керують змішаним парком бойової авіації з Китаю, РФ, США та Європи

1794
Як в Єгипті керують змішаним парком бойової авіації з Китаю, РФ, США та Європи

Парк військових літаків Єгипту може обмінюватися даними та координувати діяльність, попри їх змішане походження. Це стало можливим завдяки місцевому командному центру, зазначає видання C4ISR.NET із посиланням на експерта з єгипетських озброєнь

Сьогодні Єгипет використовує літаки з Росії, Китаю, США та країн Європи і це може становити певні проблеми в контексті обміну даними та координації дій один з одним.

"Що стосується, зокрема, єгипетських ВПС, то американський літак дальнього радіолокаційного виявлення E-2C Hawkeye 2000, не може, наприклад, керувати російськими винищувачами МіГ-29 і обмінюватися з ними даними, як у випадку з американськими винищувачами F-16 і французькими Rafale", – каже Мохамед Аль-Кенані, дослідник з військових питань.

Читайте також: Японія розпочинає створення винищувача шостого покоління
Єгипетська авіація
Система RISC2 на виставці EDEX 2018 в Єгипті Фото: Mohamed al-Kenany

"Однак обмін даними між літаками різного походження здійснюється через центри управління і контролю, які оснащені спеціальними системами, здатними об’єднувати між собою різні радари, літаки, датчики, системи розвідки й радіоелектронної боротьби та об’єднувати всю інформацію і дані, які вони отримають, в єдину систему під назвою RISC2", – стверджується в повідомленні.

Командний центр RISC2 (Radar Integration and Surveillance Command Center) був створений спільно департаментом НДДКР єгипетських збройних сил, компанією Benha Electronics, військово-технічним коледжем і силами ППО Єгипту.

Військово-повітряні сили Єгипту

Система була представлена під час виставки Egypt Defense Expo у 2018 році й призначена для автоматизації задач для автоматизації задач управління і командування.

Платформа оснащена інструментами для планування польотів, системами управління радіолокаційними станціями й різним контрольним обладнанням (включаючи моделі з США, Росії, Китаю, Франції та Єгипту), автоматичною системою відстежування польотів, системою управління мережею зв’язку й системою кібербезпеки.

Зазначається, що крім зв’язку між літаками, система також дозволяє обмінюватися даними наземним та морським бойовим платформам.

Читайте також: Lockheed Martin перетворить транспортні літаки на ракетоносці