xcounter
#

Як крихітна армія з оборонним бюджетом всього лише 474 млн доларів на рік посилила ЗСУ зброєю

6013
Люксембург готує до відправки в Україну свої HMMWV, 21 листопада 2022 року, фото – twitter-профіль міністра оборони Люксембургу Франсуа Бауша
Люксембург готує до відправки в Україну свої HMMWV, 21 листопада 2022 року, фото – twitter-профіль міністра оборони Люксембургу Франсуа Бауша

Десятки ПТРК, щоб бити танки рашистів та інша зброя від найменшої армії Європи

Управління оборони Люксембурга у своєму акаунті у Twitter опублікувало повний список оборонної допомоги, що передала ЗСУ найменша армія в Європі.

"Сьогодні виповнюється 30 років дипломатичним відносинам між Україною та Люксембургом. У цьому році ми зробили безпрецедентний крок, підтримавши військовою технікою на суму 75 млн євро. Це 16% нашого оборонного бюджету", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як найменша армія Європи допомогла Україні знищувати танки рашистів

У відкритих джерелах можна знайти інформацію, що станом на 2021 рік оборонний бюджет цієї країни становив 474 млн доларів.

Передусім варто зауважити, що Люксембург передавав нам не тільки амуніцію (як от 5000 тисяч шоломів чи бронежилетів) та інше допоміжне обладнання, а й зброю, якою ЗСУ ефективно утилізують рашистів.

люксембург хамві HMMWV
Люксембург готує до відправки в Україну свої HMMWV, 21 листопада 2022 року, фото ілюстративне

Так, від найменшої армії Європи ми отримали, зокрема 102 одиниці протитанкових ракетних комплексів NLAW, а також 20 тисяч 12,7-мм боєприпасів 12 500 одиниць РПГ-7, 600 ракет до БМ-21 "Град".

Також Люксембург посилив ЗСУ 28 машинами HMMWV з 12,7-мм кулеметами, 7 машин Jeep Wrangler та, наприклад, придбав для ЗСУ шість чеських БПЛА Primoco One 150.

Читайте також: Найменша армія Європи віддасть ЗСУ свої HMMWV, і може поділитись ще дечим