xcounter
#

Як "гниє" ціла бригада Leopard 2A4, рашисти чавлять своїх на китайських всюдиходах та інші новини тижня від Defense Express

69600
Schweizer Armee
Schweizer Armee

Про швейцарські танки, що гниють на складах, та інші матеріали й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Уражені РЛС окупантів

Головне управління розвідки Міноборони оприлюднило коротке відео з кадрами чергової операції бійців служби безпосередньо на території РФ, які уразили радіотехнічну позицію російського окупаційного війська, розташовану у Курській області.

Читайте також: Чорні Shahed-136: у РФ пофарбували дрони-камікадзе для нічної атаки по Києву

Як відзначається, окупанти розташували позицію зі своїми РЛС неподалік одного з населеного пункту Дмитриев (Дмитриев-Льговский), що розташований на відстані близько 60 км від кордону з Україною. Судячи з відео, бійці ГУР МОУ працювали вночі, використавши як засіб ураження ударні безпілотні літальні апарати. Розповідаємо, що це за цінне озброєння, по якому рашисти проґавили удар в Курській області.

Китайські всюдиходи на озброєнні РФ

Показані особисто Путіну під час його поїздки до штабу Південного військового округу у Ростові-на-Дону 10 листопада китайські всюдиходи Desertcross 1000-3 від Shandong Odes Industry вже дістались до передової.

Про це свідчить епізод знятий за допомогою дрону українськими військовими з використанням цієї машини для евакуації поранених. На ньому видно, як з позицій забирають пораненого, але водій наїжджає на евакуаційну команду заднім ходом, можливо через те, що сплутав передачу. Розповідаємо про китайські всюдиходи Desertcross в армії РФ

Як ЗСУ бомбили колони РФ

Перші кілька тижнів та місяців повномасштабного вторгнення РФ існувало "вікно можливостей", яке дозволяло Силам оборони України використовувати фронтові бомбардувальники Су-24М для ударів по російським окупантам некерованими авіабомбами.

Су-24 ПС ЗСУ
Підготовка до польоту Су-24 із складу 7 бригади тактичної авіації, січень 2022 року, фото - прес-служба бригади
Під час перших ударів РФ 24 лютого 2022 року левову частку наших бомбардувальників вдалось зберегти. Але після того деяка кількість цих машин та пілотів були втрачені або під час бойових вильотів, або під час ракетних ударів рашистів. Розповідаємо, як ЗСУ бомбили колони армії РФ 500-кг бомбами на Су-24М, і що залишилось в секреті.

Комплекс "Метроном" окупантів

Генеральний директор російського "Центру комплексних безпілотних рішень" (ЦКБР) Дмітрій Кузякін в інтерв’ю російському пропагандистському виданню ТАСС заявив, що його центр розробив та провів випробування нового комплексу дальнього цифрового зв’язку "Метроном", призначеного для FPV-систем.

За словами Кузякіна, їхній комплекс має вирішити два завдання з покращення експлуатації такого озброєння на полі бою — по-перше, збільшити дальність застосування FPV-дронів, а, по-друге, максимально убезпечити бойові розрахунки. Детальніше про комплекс "Метроном" — розповідаємо в окремому матеріалі.

Швейцарські танки

Швейцарія у продовженні плекання свого нейтралітету нарешті погодила продаж німецькому Rheinmetall 25 танків Leopard 2A4, які все одно знаходились на складі й не мали значення для обороноздатності.

Leopard 2A4
Leopard 2A4

Відповідне рішення, сьогодні 22 листопада, прийняла Федеральна рада країни, що означає остаточну згоду після затвердження аналогічного рішення ще 14 червня Національною радою. Нагадаємо, що законодавчі рішення у Швейцарії мають бути ухвалені обома рівноправними палатами парламенту. Розповідаємо, як у Швейцарії "гниє" ціла танкова бригада Leopard 2A4, але погодились продати лише 25 і не на пряму до ЗСУ.

Читайте також: У Канаді порахували вартість життєвого циклу F-35: базова ціна множиться у рази