xcounter
#

Китайські всюдиходи Desertcross в армії РФ вже дістались передової й чавлять своїх (відео)

77495
Desertcross 1000-3
Desertcross 1000-3

А у самій РФ появу в армії китайський Desertcross зустріли доволі прохолодно

Показані особисто Путіну під час його поїздки до штабу Південного військового округу у Ростові-на-Дону 10 листопада китайські всюдиходи Desertcross 1000-3 від Shandong Odes Industry вже дістались до передової.

Про це свідчить епізод знятий за допомогою дрону українськими військовими з використанням цієї машини для евакуації поранених. На ньому видно, як з позицій забирають пораненого, але водій наїжджає на евакуаційну команду заднім ходом, можливо через те, що сплутав передачу.

Читайте також: ЗСУ показали Т-64БВ 1К модернізації 2022 року, що вже стріляє по рашистам (відео)

Враховуючи оприлюднені у РФ дані, загалом станом на середину листопада у розпорядженні ворога вже є 537 одиниць Desertcross 1000-3, а до кінця березня 2024 року має бути закуплено ще 1590 одиниць.

Також була оголошена й ціна цієї машини - 1,58 млн рублів у базовій комплектації та 2,1 млн рублів з доповненнями відповідно до держоборонзамовлення. Тобто Desertcross 1000-3 армії РФ обходиться приблизно о 23,88 тисячі доларів за одну машину, а загальний контракт на них потягнув на 50,8 млн доларів.

Першими ці машини, як вже встигли повідомити російські "воєнкори", отримали підрозділи спеціального призначення. Водночас у ролі розвідувальної машини її навряд чи будуть використовувати, а саме у таких засобах вбачається можливість збільшення моторизації армії РФ. Зрештою наявний дефіцит легкої бронетехніки вже призвів до масової появи у прифронтовій зоні цивільних "буханок" (УАЗ 452 та похідних моделей).

Тому головними ролями Desertcross 1000-3 вбачається підвезення боєприпасів, інших вантажів вагою до 550 кг та санітарно-евакуаційні задачі. Водночас сам він не є військовою продукцією та взагалі позиціонується китайським виробником, як туристично-розважальний всюдихід, що разом з "китайським фактором" цілком може говорити, що саме він цілком може стати основним видом легкого транспорту у армії РФ.

Desertcross 1000-3
Desertcross 1000-3 у армії РФ

Водночас навіть на "ура-патріотичних" російських ресурсах масову появу у армії РФ Desertcross 1000-3 сприйняли доволі прохолодно. Зокрема ставиться під питання реальна прохідність цієї машини на полі бою при кліренсі у 318 мм, варіатор, а не механічна коробка передач, "свіжий вітер" в обличчя у зимовий період, а також чому "великий та потужний" російський автопром не може виробляти хоча б аналог.

Читайте також: Ще раз про М-55 "Геофизика", і чи може РФ використати його у війні проти України