xcounter
#

Що це за цінне озброєння, по якому рашисти проґавили удар в Курській області

37989
Ураження ворожої РЛС, скріншот з відео ГУР МОУ
Ураження ворожої РЛС, скріншот з відео ГУР МОУ

У ГУР МОУ провели чергову ефективну операцію на території РФ, уразивши дві цінні ворожі радіолокаційні станції

Головне управління розвідки Міноборони оприлюднило коротке відео з кадрами чергової операції бійців служби безпосередньо на території РФ, які уразили радіотехнічну позицію російського окупаційного війська, розташовану у Курській області.

Як відзначається, окупанти розташували позицію зі своїми РЛС неподалік одного з населеного пункту Дмитриев (Дмитриев-Льговский), що розташований на відстані близько 60 км від кордону з Україною. Судячи з відео, бійці ГУР МОУ працювали вночі, використавши як засіб ураження ударні безпілотні літальні апарати.

Читайте також: У ГУР оголосили, що вже успішно знищив "Бобер" на який збирали у проєкті Black Box

На кадрах важко оцінити, наскільки критичну шкоду отримали ворожі РЛС, але в будь-якому випадку ударами як мінімум було пошкоджене коштовне обладнання ворожих систем. Спершу на відео демонструється удар по російській радіолокаційній станції РЛС 55Ж6У "Небо-У". Нагадаємо, що сімейство РЛС метрового діапазону "Небо" створювалося ще за часів СРСР і згодом модернізувалося вже у РФ; є версії для військ ППО і сухопутних військ.

Базовий варіант РЛС 55Ж6 "Небо" для військ ППО постачався у з 1986 року. Призначена для виявлення, розпізнавання та визначення координат і супроводження повітряних цілей, зокрема і літаків. У базовій версії зона огляду становить 600 км (1200 км гранична), дальність визначення координат цілі типу літак на висоті 300 м становить 65 км, 10 000 м — 300 км, 20 000 м — понад 400 км. Точність по дальності становить 400-500 м, по висоті — 750-850 м.

РЛС
Момент ураження РСЛ "Небо", скріншот з відео ГУР МОУ

З 2020 року у війська ППО РФ постачається глибока модернізація РСЛ "Небо-Т (це модернізація версії "Небо-У", яка, своєю чергою, є модернізацією базової РЛС "Небо"). Як відзначали російські пропагандисти, модернізована РЛС отримала більшу точність супроводження аеродинамічних та балістичних цілей в радіусі до 600 км.

Згодом у ГУР МОУ демонструють ураження ймовірно радіолокаційна станція 64Л6 "Гамма-С1" — це мобільна трикоординатна РЛС сантиметрового діапазону, призначена для кругового чи секторного огляду повітряного простору для засобів ППО; була прийнята на озброєння у 2003 році.

64Л6
Ураження ймовірно РЛС 64Л6 "Гамма-С1", скріншот з відео ГУР МОУ

Ця РЛС має визначати координати цілі, її приналежність, клас, видавати інформацію засобам ППО. Дальність зони огляду становить від 10 до 300 км, точність — 50 м по дальності і 400 м по висоті.

Читайте також: Під Москвою на спеціальному аеродромі "Чкаловский" підірвано літаки та вертоліт - ГУР МОУ