xcounter
#

Ізраїльський корвет типу Sa'ar 5 "засвітився" з двома пусковими установками системи Irone Dome

3286
Ізраїльський корвет типу Sa'ar 5 "засвітився" з двома пусковими установками системи Irone Dome

У мережі з’явилося цікаве фото корвету ВМС Ізраїлю Lahav типу Sa'ar 5, озброєного двома пусковими установками системи ППО Iron Dome

Як стверджують у The War Zone, ймовірно, це перший випадок, коли ми бачимо саме дві пускові установки Iron Dome на цьому корветі – раніше корабель демонстрували з одною ПУ.

Читайте також: ​Ізраїль завершив постачання комплексу ПРО Iron Dome до США

Повідомлялося, що Lahav стане випробувальним полігоном для нового класу кораблів. Однак, на відміну від Sa'ar 5, кораблі типу Sa'ar 6 будуть мати повністю інтегровані системи вертикального пуску.

Наявність двох ПУ Irone Dome також можуть бути пов’язані з випробуванням нової конфігурації для Sa'ar 5 або ж дійсно можуть безпосередньо застосовуватися на цих кораблях.

Ізраїль оголосив про початкову бойову готовність систем C-Dome на цих корветах у 2017 році. Три корвети Sa'ar 5, хоч і не настільки великі та "просунуті", як майбутній клас Sa'ar 6, але все ж мають високу боєздатність. Ці корвети Ізраїль придбав ще у середині 1990-х років.

Довжина корвета – 85, 6 м, ширина – 11, 9 м, водотоннажність – 1275 тонн при повному навантаженні. Серед озброєння – зенітні ракети Barak, протикорабельні ракети Harpoon або Gabriel і 20-мм система озброєння ближнього бою (CIWS) Mk 15 Phalanx.

Раніше Defense Express розповідав про те, що Ізраїль таки дочекався свого першого корвету проєкту Sa'ar 6.

Корвет Ізраїль
Корвет проєкту Sa'ar 6

Водотоннажність нового корвету становить близько 1900 тонн. Озброєння – 16 протикорабельних ракет (ймовірно, Gabriel 5), дві 324-мм торпедні установки, 76-мм гармата Oto Melara, 40 вертикальних пускових установок для системи ППО С-Dome та інше.

Читайте також: Ізраїль експортує кораблі: країна будує два патрульні корвети OPV-45 для Кот-д’Івуару