xcounter
#

Ізраїль дочекався свого першого корвету проєкту Sa'ar 6

4986
Ізраїль дочекався свого першого корвету проєкту Sa'ar 6

Попри не досить велику водотоннажність, корвет має досить пристойний набір озброєння

У грудні до Ізраїлю прибуде перший з чотирьох кораблів проєкту Sa'ar 6 – корвет INS Magen, побудований німецькою компанією ThyssenKrupp Marine Systems.

"Близько п’яти років тому десять інженерів, що служили у ВМС Ізраїлю, були відправлені у Німеччину для участі у спеціальному проєкті. Вони мали повернутися в Ізраїль з новими ракетними кораблями, роль яких полягатиме у захисті стратегічних об’єктів", – йдеться в повідомленні міноборони Ізраїлю.

Читайте також: Олег Уруський: Україна обговорює з Туреччиною питання будівництва нових корветів для ВМСУ

Місія була визнана необхідною після того, як на початку 2000-х років у виключній економічній зоні Ізраїлю були виявленні цінні запаси природного газу.

Водотоннажність нового корвету становить близько 1900 тонн. Озброєння – 16 протикорабельних ракет (ймовірно, Gabriel 5), дві 324-мм торпедні установки, 76-мм гармата Oto Melara, 40 вертикальних пускових установок для системи ППО С-Dome та інше.

Оснащений РЛС EL / M-2248 MF-STAR AESA з дальністю дії 100 км. Швидкість обмежена 26 вузлами, дальність плавання – 2500 миль. Корвет має ангар та гелікоптерний майданчик.

Як відомо, інші три кораблі будуть постачатися з інтервалом в декілька місяців. Раніше Defense Express розповідав про те, що на підприємстві пакистанської компанії Karachi Shipyard and Engineering Works (KSEW) у Карачі 25 жовтня відбулася церемонія закладки кіля корвета типу Ada проєкту MILGEM, призначеного для ВМС Пакистану.

Ракетний корвети типу Ada проєкту MILGEM

Корветний контракт турецьких компаній з пакистанською стороною майже один до одного нагадує ті ініціативи, які запропоновані Україні і вже озвучені у Києві. Але чи не наступимо ми з турецькими корветами для наших ВМС на ті ж самі граблі, що і з будівництвом власного "Володимира Великого"?

Читайте також: Озброєний до неможливого: у тайванський корвет "втисли" аж 16 протикорабельних ракет