xcounter
#

Озброєний до неможливого: у тайванський корвет "втисли" аж 16 протикорабельних ракет

Озброєний до неможливого: у тайванський корвет "втисли" аж 16 протикорабельних ракет
5851

Більше вже неможливо. Такі думки виникають, коли дивишся на ці фото тайванського корвету Tuo Chiang (кит.: 沱江 艦) (PGG-618). Він просто нашпигований транспортно-пусковими контейнерами з протикорабельними ракетами. Як там співав Володимир Висоцький: "Вот развернулся бортом флагманский фрегат, И левый борт окрасился дымами..."

Новий тайванський корвет озброєний аж шістнадцятьма протикорабельними ракетами. Це вісім дозвукових ПКР Hsiung Feng II і вісім надзвукових Hsiung Feng III. Всі вони розміщуються у типових транспортно-пускових контейнерах, які розміщені впритул один до одного на верхній палубі. При цьому пуски ракет з тайванського корвету - з ТПК старту під кутом.

Розміщення 16 ТПК з протикорабельними ракетами на палубі тайванського корвету Tuo Chiang

На кшталт того, що застосовується у вітчизняній ПКР "Нептун" від ДержККБ "Луч", якою мають озброювати нові ракетні катери для ВМС України. Також "Нептун" планувався для озброєння нового корвету, який тривалий час будується для ВМС України.

Читайте також: Міноборони знову взялось за добудову корвету. Ну, поки що в думках...
Корвет 58250
Корвет проекту 58250. Модель
Будівництво корвету передбачає широку кооперацію виробників у створенні необхідних складових

На корветі передбачалося розмістити вісім ТПК з ракетою "Нептун". Про долю цього проєкту можна почитати у нашому матеріалі.

Вот развернулся бортом флагманский фрегат, И левый борт окрасился дымами..."

У свою чергу, тайванський корвет має такі характеристики. Повна водотоннажність 567 т, довжина 60,4 м, ширина 14 м, осадка 2,3 м. Швидкість до 45 вузлів (83 км/год). Тайванський корвет Tuo Chiang має стелс-конструкцію, призначений для протидії численним і більш потужним кораблям ВМС Китаю. Головний принцип його застосування, аби вижити на морському полі бою такий: "стріляй та тікай". Вартість одного корабля становить $72,4 млн. На даний час побудований один корабель, усього планується 12.

Читайте також: Вісім ракетних катерів за ціною корвета: чи варто приймати пропозицію Великобританії