xcounter
#

Інтерпол, F-15EX та українська зброя: п'ять подій тижня від Defense Express

1083
Інтерпол, F-15EX та українська зброя: п'ять подій тижня від Defense Express

Про Інтерпол, F-15EX, зброю для України та інші новини тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Зброя для України: купуємо, модернізуємо, створюємо

У 2020 році Міністерство оборони України планує витратити 22,7 млрд грн на закупівлю озброєння та військової техніки, а також різного оснащення та обладнання тощо.

Читайте також: ​Навчання на базі 95-ої десантно-штурмової бригади: як тренуються командири взводів (фото)
Т-72АМТ
Збройні Сили України у 2020 році мають отримати 215 одиниць бронетехніки

З цієї суми близько половини – а саме 11,1 млрд грн – виділено на закупівлю й модернізацію ОВТ, ще 4 млрд грн піде на капітальний ремонт та інші відновлювальні роботи ОВТ (йдеться про 4,3 тис. одиниць техніки).

Понад 1,4 млрд грн буде спрямовано на сучасні системи зв’язку та захисту інформації, а також створення єдиної автоматизованої системи управління ЗСУ.

Ще 1,2 млрд грн – на створення нових зразків ОВТ. Кошти спрямують на 22 дослідно-конструкторські роботи, дві з яких знаходяться на етапі держвипробувань.

Японія замовляє танки та колісні САУ

Японія продовжує переозброєння: міноборони країни офіційно повідомило про закупівлю 12 основних бойових танків Type 10 та про 7 САУ Type 19.

Танк Type 10
Бойовий танк Type 10

Бойовий танк Type 10 має унікальні ТТХ: важить набагато менше за Abrams чи Leopard 2 (від 44 тонни до 48 тонни проти понад 60 тонн), має швидкість заднього ходу до 70 км/год та оснащений сучасними системами.

САУ Type 19 - побудована на колісній базі від вантажівки MAN 155-мм артилерійська система зі стволом у 52-калібри. Ця самохідна артсистема має комп'ютеризовану систему управління вогнем, інтегровано до C4I та має автоматизацію процесу заряджання.

САУ Type 19
САУ Type 19

Враховуючи те, що ці машини з’явились в японській армії лише рік тому, інші точні характеристики Type 19 - невідомі.

"Антонов" звернувся до Зеленського

Представники державного підприємства "Антонов", що входить до ДК "Укроборонпром", звернулись з листом до Президента України з проханням приділити особисту увагу проблемам, які є критичними для стабільної роботи підприємства.

Ан-225

У листі, серед іншого, висловлюється занепокоєність з приводу підходів концерну "Укроборонпром" щодо запропонованих концепцій з реформи оборонно-промислової галузі країни загалом та ДП "Антонов" зокрема.

На підприємстві вважають, що пропозиції Концерну не відповідають чинному законодавству, адже передбачають втрату контролю за ОПК як президентом країни, так і Кабміном.

Росія та Інтерпол

РФ через Інтерпол намагається захопити українського виробника бронемашин. Громадянина України під час службового відрядження було затримано польськими прикордонниками 05 червня 2019 року в аеропорту Краків-Баліце як особу, що перебуває у розшуку Інтерполу.

РФ через Інтерпол намагається захопити українського виробника бронемашин

У якості підстави російське національне центральне бюро Інтерполу послалось на рішення Бєлгородського районного суду Бєлгородської області РФ від 29 листопаду 2018 року про застосування тимчасово арешту на 2 місяці, у кримінальній справі, що була відкрита на початку 2010 року.

Відповідно до рішення російського суду слідчими органами РФ Євгенію Ващіліну інкримінується "замах на контрабанду іншої техніки, здійснений організованою групою". 27 грудня 2011 року по справі винесено постанову про притягнення Ващіліна у якості звинувачуваного по ч.3 ст.30, ч.3 ст.226.1 Кримінального кодексу РФ. Дані статті передбачають покарання у вигляді обмеження волі на термін до 12 років.

Витяг з рішення Бєлгородського районного суду Бєлгородської області РФ  стосовно Ващіліна Є.В., Defense Express
Витяг з рішення Бєлгородського районного суду Бєлгородської області РФ від 29 листопаду 2018 року стосовно громадянина України Ващіліна Є.В.

Однак відомо, що з 2008 року ТОВ "Науково-виробнича компанія "Техімпекс", співвласником якої на той час був Євгеній Ващілін, здійснює міжнародну передачу товарів, які підлягають експортному контролю України згідно з відповідною реєстрацією у Державній службі експортного контролю України. І діяла українська компанія як раз на ринках, де були сильні позиції у експортерів з РФ – в Африці та Південно-Східній Азії, перебивши ряд російських контрактів.

Тож з високою долею ймовірності можна стверджувати, що рішення російського суду може бути актом нечесної боротьби з конкурентом в особі української компанії. Сферою діяльності ТОВ "НВК "Техімпекс" також є реалізація, розробка, виробництво ремонт та модернізація озброєння та військової техніки, а також виготовлення і ремонт артилерійської та стрілецької зброї.

Для чого Пентагон замовляє F-15EX

Найближчим часом Пентагон замовить першу партію винищувача F-15EX, глибокої модернізації винищувача F-15, який здійснив свій перший політ майже 50 років тому - ще у 1972 році.

F-15E
F-15EХ - подальший розвиток F-15E Strike Eagle

Але саме цей літак міністерство оборони США хоче бачити у повітряних силах країни. Чому саме він – розповідав наш кореспондент.

Гарних вихідних!

Читайте також: В РНБО керівництву "Укроборонпрому" пояснили, задля чого Україні потрібна оборонна промисловість