xcounter
#

​Зброї на 22,7 млрд грн для армії України: що купить Міноборони у 2020 році

2052
ЗСУ у 2020 році має отримати 215 одиниць нової та модернізованої бронетехніки
ЗСУ у 2020 році має отримати 215 одиниць нової та модернізованої бронетехніки

Міністерство оборони України оприлюднило детальний план закупівлі озброєння та військової техніки на 2020 рік

Міноборони України у 2020 році закупить озброєння та військову техніку, а також різноманітного оснащення та обладнання на 22,7 млрд грн. До цією суми, окрім закупівлі зброї, також входить ремонт військової техніки, створення автоматизованої системи зв'язку та управління військами, створення боєприпасного виробництва та інше.

Зокрема на закупівлю й модернізацію озброєння та військової техніки буде спрямовано 11,1 млрд грн та за державними гарантіями ще на 1,69 млрд грн.

Читайте також: РЕБ України: "Мандат" на монополію в ефірі
Танки ЗСУ
Оновлення парку бронетехінки - один з основних пріоритетів Міноборони

За ці кошти Збройні Сили України мають у 2020 році мають отримати 215 одиниць бронетехніки, 358 одиниць автомобільної техніки, 31 одиниці засобів протиповітряної оборони, 20 одиниць авіаційної техніки, 75 безпілотних комплексів та 6 броньованих катерів різного призначення.

У відповідності до планів на 2020 передбачено масштабні закупівлі та оснащення війська сучасними системами зв’язку та захисту інформації, а також створення єдиної автоматизованої системи управління ЗСУ. На це передбачено понад 1,4 млрд грн. Передбачається постачання понад 12 тисяч одиниць комунікаційного обладнання та апаратури зв’язку. Окрім того, буде розгорнуто 10 комплексів єдиної АСУВ ЗСУ.

Міноборони передбачило виділення 4 млрд грн на капітальний ремонт та інші види відновлювальних робіт озброєння та військової техніки у кількості подан 4,3 тисячі одиниць.

На проведення науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, тобто створення нових зразків зброї та військової техніки - 1,2 млрд грн. Загалом фінансується 22 дослідно-конструкторські роботи, з яких дві перебувають на етапі державних випробувань.

Також за 300 млн грн передбачено створення виробництва боєприпасів на фондах Міноборони.

Читайте також: Що можуть українські танки з новим зором