xcounter
#

ФСБ хотіла підірвати літаки на аеродромі "Кульбакине": до агентурної мережі входили колишні українські військові

8888
На фото - підготовка до польотів 299 бригади тактичної авіації на аеродромі "Кульбакине"
На фото - підготовка до польотів 299 бригади тактичної авіації на аеродромі "Кульбакине"

Також агенти Кремля збирали інформацію про поточну діяльність наших силових структур та міжнародну взаємодію з іноземними партнерами

Контррозвідники Служби безпеки України викрили та припинили діяльність агентурної мережі ФСБ РФ, яка діяла на території Київської, Одеської, Миколаївської, Житомирської та Чернігівської областей.

До її складу входили колишні спецпризначенці військової розвідки.

Читайте також: ​ЗСУ тренуються воювати в "урбані": навчання пройшли у зоні ООС та у ДШВ (фото)

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Зокрема, як говорять в Службі безпеки України, творцями цієї агентурної мережі були кадрові співробітники ФСБ Вадим Даутов та Денис Собко, котрі, в свою чергу, вербували громадян України.

Для виконання своїх завдань агенти проводили вербувальну роботу і серед високопосадовців ЗСУ.

Службовці ФСБ мали доручення створити умови для здійснення диверсій на території Миколаївської області.

Тобто - сприяти проникненню диверсійно-розвідувальних груп із тимчасово окупованих територій та організовувати спеціальну підготовку підібраних осіб.

Серед об’єктів посягань були зокрема бойові літаки Збройних Сил на аеродромі "Кульбакіно".

Також російське ФСБ збирало інформацію про дислокацію та переміщення українських Збройних Сил, кадровий склад та оперативно-службову діяльність Головного управління розвідки Міністерства оборони, Сил спеціальних операцій, Штабу ВМС, 73-го Морського центру спеціальних операцій ЗСУ, їх міжнародної взаємодії з іноземними партнерами тощо.

Заходи з викриття агентурної мережі виконувались та тривають під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Під час обшуків було вилучено арсенал зброї, потрібної для виконання завдань ФСБ.

Відносно викритих агентів, наголошує прес-служба СБУ, здійснюються процесуальні заходи за ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1.ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч.1. ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

А шпигунська діяльність кадрових співробітників ФСБ в даному епізоді - розслідується у кримінальному провадженні за ч.1 ст.114 (шпигунство) КК України.

Нагадаємо, на Сумщині контррозвідка Служби безпеки України викрила та блокувала схему постачання частинам Збройних Сил України снарядів, які не відповідають технічним умовам.

Комерційна структура в межах державного оборонного замовлення отримала понад 50 мільйонів гривень. При цьому виготовлені за держзамовленням снаряди виявилися не придатними для використання.

Снаряди для ЗСУ вироблялись ось на такому "кустарному" обладнанні
Читайте також: ХКБМ має ДОЗ-2021: виготовити понад 70 БТР -4 (відео)