xcounter
#

Нові боєприпаси для ЗС України кустарного виготовлення: їх знайшла контррозвідка СБУ на Сумщині

Замовлені та зроблені за держзамовленням снаряди виявилися не придатними для використання, наголошують оперативники
Нові боєприпаси для ЗС України кустарного виготовлення: їх знайшла контррозвідка СБУ на Сумщині
2708

​На Сумщині контррозвідка Служби безпеки України викрила та блокувала схему постачання частинам Збройних Сил України снарядів, які не відповідають технічним умовам.

За даними досудового слідства, київська комерційна структура уклала державний контракт з Міністерством оборони України на виготовлення та постачання артилерійських снарядів.

Оперативники СБУ задокументували, що комерційна структура в межах державного оборонного замовлення отримала понад 50 мільйонів гривень, при цьому виготовлені за держзамовленням снаряди виявилися не придатними для використання.

Читайте також: "Спецтехноекспорт" закупив у Польщі партію 152-мм снарядів болгарського виробництва
Виробництво снарядів здійснювалось кустарним способом в непристосованих приміщеннях.

Організоване ділками виробництво снарядів, за попередніми висновками, здійснювалось кустарним способом в непристосованих приміщеннях.

Згідно з проведеними дослідженнями, виготовлена у такий спосіб військова продукція не відповідає технічним умовам та не може бути прийнята на озброєння ЗС України. У зв’язку з цим зазначені снаряди вилучені з можливого використання.

Під час санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях та помешканнях фігурантів правоохоронці вилучили технічну та фінансово-господарську документацію, комп’ютерну техніку та інші докази протиправної діяльності.

У межах раніше розпочатого кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування з метою встановлення всіх осіб, причетних до злочинної схеми. Перевіряються дії керівництва та менеджменту підприємств щодо можливого умисного вчинення шкоди обороноздатності держави.

Операція з викриття зловмисників проводилась під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури.

Читайте також: Дружній вогонь: чому в Україні не буде власного виробництва боєприпасів