xcounter
#

ХКБМ має ДОЗ-2021: виготовити понад 70 БТР -4 (відео)

5384
Ймовірно, партія БТР-4 відправлена на ХКБМ на ремонт з підрозділів ДШВ
Ймовірно, партія БТР-4 відправлена на ХКБМ на ремонт з підрозділів ДШВ

Міністр перевірив готовність держпідприємства до виконання цього масштабного замовлення

У четвер, 4 лютого ц.р. Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський в рамках робочого візиту на Харківщину відвідав ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О. О. Морозова".

На ХКБМ Олег Уруський перевірив стан готовності підприємства для серійного виробництва замовлених у цьому році в рамках ДОЗ понад 70 нових бронетранспортерів БТР-4.

Читайте також: БТР-4 для морпіхів: контракт з ХКБМ на виготовлення нових бронетранспортерів ризикує стати "фарс-мажорним"

"Під час візиту на підприємство в мене було два завдання: подивитися на готовність виконання державного оборонного замовлення і друге – обговорити з фахівцями, співробітниками ті проблеми, які є на сьогодні у виробництві цієї техніки", – відзначив очільник Мінстратегпрому.

За його словами, нещодавно військовослужбовці ЗСУ в зоні проведення Операції Об'єднаних сил висловили йому низку зауважень щодо експлуатації нових БТР-4.

БТР-4
Ймовірно, один з нових БТР-4 замовлених для ЗСУ згідно ДОЗ-2021

З огляду на побажання безпосередніх експлуатантів бронетехніки, Віце-прем’єр-міністр обговорив з фахівцями ХКБМ шляхи усунення зауважень та напрями вдосконалення вітчизняних бронетранспортерів.

За результатами візиту Олег Уруський відзначив потенційну готовність харківського підприємства до виконання держзамовлення.

БТР-4
Ймовірно, корпуси БТР-4 з нової партії на ХКБМ

"Вважаю, що за умов належної організації роботи всіх учасників процесу виробництва вдасться вчасно виконати оборонне замовлення щодо даної техніки. Ми врешті маємо прийти до того, щоб поставлені замовником завдання виконувалися якісно та у визначений термін", – резюмував Віце-прем’єр-міністр України.

БТР-4
БТР-4К, БРЕМ-4РМ, "морський" БТР-4Е та "лінійний" БТР-4Е

Нагадаємо, у цьому році ДП ХКБМ має зібрати для Збройних сил 77 нових бронетранспортерів. 17 машин (15 лінійних БТР-4Е, БТР-4К та БРЭМ-4РМ) виготовлять у звичайній комплектації, а ще 60 (на потреби морської піхоти ВМСУ) будуть у новому, адаптованому для підвищення плавучості варіанті.

Варто додати, що закупівлю комплектуючих для 17 "класичних" БТР-4 ХКБМ почало ще у другій половині минулого року. Судячи зі світлин, частина з цих бронемашин вже має досить високий ступінь готовності.

Читайте також: В "Укроборонпромі" стверджують, що встигли виконати контракт з НГУ та передали їм всі БТР-4Е у 2020 році