xcounter
#

Франція на декілька місяців відклала спуск на воду другої атомної субмарини типу Barracuda

969
Атомна субмарина Suffren, перший підводний човен типу Barracuda, фото ілюстративне
Атомна субмарина Suffren, перший підводний човен типу Barracuda, фото ілюстративне

Можливо, причиною цьому стали проблеми із силовою установкою, виявлені буквально у жовтні 2021 року

Французька кораблебудівна компанія Naval Group 26 листопада цього року провела неофіційну церемонію викатки із заводських цехів атомного підводного човна Duguay-Trouin, другої субмарини типу Barracuda.

Міноборони Франції не давало про цю подію офіційний реліз, добудова підводного човна Duguay-Trouin триватиме на відкритому майданчику як мінімум до грудня 2021 року або ж до січня 2022 року.Про це пише портал Naval News.

Читайте також: США на три роки відклали перехід на "гіперзвук" своїх підводних човнів
Викатка із заводських цехів Naval Group підводного човна Duguay-Trouin 26 листопада 2021 року, фото з відкритих джерел

Автори видання підкреслюють, що така "неофіційна" викатка субмарини Duguay-Trouin із заводських цехів – явище нетипове. Коли в липні 2019 року відбувалась викатка із цеху атомного підводного човна Suffren, першої субмарини типу Barracuda, тоді ВМС Франції та Naval Group провели окрему урочисту церемонію.

Також слід підкреслити, що за попередніми планами спуск на воду підводного човна Duguay-Trouin мав відбутись уже в листопаді 2021 року. Тепер же планується, що спуск на воду цієї субмарини відбудеться на початку 2022 року, ввід у стрій ВМС Франції – наприкінці 2022 року.

Suffren, перша атомна субмарина типу Barracuda на стапелі перед спуском на воду, фото з відкритих джерел

Цілком можливо, що причиною подібного переносу строків по виробництву та вводу в стрій атомохода Duguay-Trouin стали проблеми із силовою установкою, виявлені на цій субмарині, і також – на субмарині Suffren, головному підводному човні в серії Barracuda, про які стало відомо буквально наприкінці жовтня 2021 року.

Наприклад – на субмарині Suffren виявили "протікання" паротурбінної установки, яку довелось "латати" пластиковими "латками". Аналогічна проблема могла мати місце і на субмарині Duguay-Trouin.

Атомний підводний човен Suffren на військово-морській базі в Тулоні, фото з відкритих джерел
Читайте також: Індія та ДП "Зоря-Машпроект" домовились про спільний проект по силовим установкам для кораблів