xcounter
#

Експерти КНДІСЕ вивчають уламки "квадратної" Х-69, є цікаві моменти

6302
Рашистська крилата ракета Х-69, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистська крилата ракета Х-69, ілюстративне фото з відкритих джерел

Тут мова про тип крилатої ракети, яку ворог почав використовувати лише нещодавно

Експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) досліджують частини та уламки рашистської авіаційної крилатої ракети Х-69. Фахівці установи вперше вивчають зразок такої ракети, при цьому основним об’єктом дослідження є відсік цієї КР, де розміщується бойова частина.

Вцілілі фрагменти, які потрапили на вивчення, мають мінімальну кількість будь-яких компонентів систем керування та наведення. Однак маркування на корпусі вказує, що конкретно цю ракету було виготовлено наприкінці 2023 року. Про це на своєму каналі в Телеграм написав директор КНДІСЕ Олександр Рувін.

Читайте також: Індія не може випускати власні танки Arjun, бо Німеччина прострочила виробництво двигунів

Очільник установи також доповнив, що експерти також проведуть аналіз матеріалів корпусу ракети. Крім того, предметом для вивчення стане і специфічна фольга, яка розміщується під зовнішньою обшивкою БЧ та ймовірно дозволяє привести до повітряного підриву ракети при влучанні уражаючих елементів або будь-яких інших високошвидкісних елементів.

Рувін також навів загальні дані щодо крилатої ракети Х-69 – це модифікація КР повітряного базування типу Х-59МК2, котра відрізняється квадратним січенням корпусу, змінами в бойовій частині, дальності застосування та швидкості польоту.

Х-59МК, дві Х-59МК2 та Х-69

Раніше Defense Express уже розповідав про те, що РФ почала використовувати "квадратні" ракети Х-69 для ударів по Україні. І там ми зокрема наводили загальні заявлені характеристики по цій ракеті – маса бойової частини в 310 кілограмів, дальність польоту – до 290 кілометрів. Інші ТТХ ракети Х-69 наразі невідомі.

Також ми раніше повідомляли про те, що КНІДСЕ підтвердив, що рашисти 7 лютого били гіперзвуковим "Цирконом". При цьому на той момент вже стало відомо про те, що ця ракета має специфічне маркування на вузлах та не відповідає заявленим характеристикам.

Читайте також: Франція та Греція заблокували купівлю Bayraktar TB2 для ЗСУ за гроші ЄС – ЗМІ