xcounter
#

Два B-52 вперше приземлилися на авіабазі в Румунії, це історична подія для країни

4616
Фото - U.S. Air Forces in Europe - Air Forces Africa
Фото - U.S. Air Forces in Europe - Air Forces Africa

Під час польоту американські бомбардувальники B-52 були перехоплені російськими винищувачами

Міністерство оборони Румунії сьогодні, 22 липня, повідомило, що американські стратегічні бомбардувальники B-52 Stratofortress вперше приземлилися на території країни у рамках операції Bomber Task Force Europe.

"Союзники та країни-партнери використовують будь-яку можливість разом тренуватися, підвищувати готовність та сприяти миру та безпеці в європейському регіоні", - йдеться у повідомленні оборонного відомства країни.

Читайте також: Як Румунія обирає нові ЗРК на 2,7 млрд євро та розставила пріоритети між ціною, якістю та строками

Як відзначають у повітряних силах США в Європі та Африці, йдеться про два бомбардувальники, які належать до 2-го бомбардувального крила авіабази Барксдейл, що у Луізіані.

Літаки прибули в Румунію в неділю, 21 липня, на місцеву авіабазу Михаїл Когелнічану, де дислокується 57-ма авіабаза повітряних сил Румунії, і яка також з 1999 року використовується повітряними силами США.

Відзначається, що бомбардувальники виконуватимуть завдання у складі 20-ї експедиційної бомбардувальної ескадрильї спільно із союзниками-членами НАТО та іншими партнерами.

бомбардувальники B-52
Фото - U.S. Air Forces in Europe - Air Forces Africa

Причому під час перельоту бомбардувальників B-52 над Баренцевим морем були перехоплені двома російськими винищувачами. "Американські літаки не змінили курс через перехоплення і продовжили свій запланований політ без пригод, що дозволило B-52 виконати завчасно заплановану місію, яка включала інтеграцію з винищувачами НАТО перед посадкою на авіабазі Михаїл Когелнічану", - йдеться у повідомленні.

Раніше Defense Express розповідав, що США треба мінімум кілька місяців, щоб повернути в стрій B-1B Lancer із категорії зберігання "2000".

Читайте також: Румуни натякнули, чи давали Україні свої МіГ-29, списані ще в 2003 році