xcounter
#

Другий прототип ударно-розвідувального БПЛА Akinci успішно пройшов низку льотних випробувань (відео)

1031
Bayraktar Akinci PT-2 під час льотних випробувань
Bayraktar Akinci PT-2 під час льотних випробувань

Зокрема, нещодавно турецький безпілотник випробували на висотність та швидкість

Як повідомили у прес-службі компанії Baykar, 6 вересня 2020 року Bayraktar Akinci PT-2 продовжив льотні випробування.

На сьогодні другий прототип ударно-розвідувального безпілотника, який вперше піднявся у повітря 13 серпня цього року, успішно пройшов висотні та швидкісні тести (у суботу, 5 вересня 2020 року).

Читайте також: Як Туреччина за допомоги України створює зброю майбутнього

Нагадаємо, перший Bayraktar Akinci злетів у грудні 2019 року. Другий борт вперше продемонстрували на початку травня ц.р. й одразу передали до тренувального та випробувального центру компанії. Наразі обидва безпілотники беруть участь в льотних випробуваннях.

Akinci
Технічний керівник компанії Baykar - Селчук Байрактар під час льотних випробувань Bayraktar Akinci PT-2

Як повідомляв раніше Defense Express третій прототип Akinci був встановлений на стапель остаточного складання у ніч з 29 на 30 серпня цього року. Очікується, що він буде добудований й доставлений в тренувальний центр Baykar до кінця поточного року.

Akinci
Bayraktar Akinci PT-2 під час льотних випробувань

Bayraktar Akinci має розмах крила 20 м та довжину у 12,3 м. Максимальна злітна вага безпілотника становить 5500 кг при вазі корисного навантаження у 1350 кг (з них 450 кг розміщується у внутрішніх відсіках, а 900 кг – на зовнішніх точках підвісу). Максимальна висота польоту турецької машини становить близько 12000 м при тривалості понад 24 години.

Akinci
Bayraktar Akinci PT-2 після випробувань на Training Center Test and Flight Training Center, на аеродромі Чорлу (Туреччина)

Варто відзначити, що всі перші машини оснащуються сучасними українськими двигунами АІ-450Т, розробленими ДП "Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" ім. академіка О. Г. Івченка".

Відомо, що за останні два роки Туреччина закупила щонайменш 12 таких двигунів, яких вистачить на оснащення шести перших машин.

Читайте також: Олег Уруський про збройову співпрацю з Туреччиною та реформу ОПК: нові деталі