xcounter
#

У Туреччині добудовують третій ударний БПЛА Bayraktar Akinci (відео)

1194
Третій прототип ударного БПЛА Bayraktar Akinci
Третій прототип ударного БПЛА Bayraktar Akinci

Третій прототип безпілотника був встановлений на стапель остаточного складання у ніч з 29 на 30 серпня цього року

Відео з цією подією було оприлюднено на офіційному каналі турецької компанії Baykar Defence.

Відзначається, що встановлення третього прототипу ударного безпілотного апарату Bayraktar Akinci на стапель остаточного складання відбулося в ніч з 29 на 30 серпня цього року, а завершення робіт заплановане на кінець 2020 року.

Читайте також: З’явилося відео другого польоту прототипу безпілотника Akinci з українськими двигунами

Нагадаємо, другий льотний прототип ударного БПЛА Akinci здійснив свій перший тестовий політ 13 серпня 2020 року і пробув у повітрі 1 годину 2 хвилин, а перший прототип злетів в повітря 6 грудня 2019 року.

Akinci
Третій прототип ударного БПЛА Bayraktar Akinci

Нова розробка Baykar наразі оснащується двома турбовальними двороторними двигунами АІ-450Т розробки ДП "Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" ім. академіка О. Г. Івченка" (входить до складу ДК "Укроборонпром").

АІ-450Т
Український двигун виробництва ДП "Івченко-Прогрес"

Станом на травень цього року відомо, що українське державне підприємство з 2018 року експортувало до Туреччини щонайменше 12 таких двигунів.

Akinci
Третій прототип ударного БПЛА Bayraktar Akinci

Варто додати, що Bayraktar Akinci має розмах крил 20 м, довжину – 12,3 метра, а максимальна злітна вага безпілотника становить 5500 кг при максимальній висоті польоту 12000 метрів та тривалості польоту понад 24 години.

Akinci
Перша презентація ударного БПЛА Bayraktar Akinci в Туреччині

Місткість корисного навантаження ударного БПЛА становить 1350 кг, при цьому 450 кг розміщується у внутрішніх відсіках безпілотника, а 900 кг – на зовнішніх точках підвісу. При цьому, турецька машина моє широкий спектр озброєння – від невеликих коригованих ракет та бомб до далекобійних крилатих ракет SOM, що здатні знищувати цілі на відстані близько 250 км та побудовані з використанням стелс-технологій.

Читайте також: Олег Уруський про збройову співпрацю з Туреччиною та реформу ОПК: нові деталі