xcounter
#

З’явилося відео другого польоту прототипу безпілотника Akinci з українськими двигунами

1001
З’явилося відео другого польоту прототипу безпілотника Akinci з українськими двигунами

Прототип безпілотника Akinci з авіаційними двигунами українського виробництва здійснив другий політ

Технічний керівник компанії Baykar Селчук Байрактар опублікував у своєму твіттері відео з других льотних випробувань другого прототипу безпілотника Akinci, оснащеного українськими двигунами.

Відповідний відеоролик також з’явився і на офіційному акаунті компанії Baykar.

Читайте також: Вбивай з комфортом: тривожна статистика ООН використання ударних безпілотників

"Другий прототип Bayraktar Akinci успішно завершив випробування системи на середніх висотах", – йдеться у повідомленні. Стверджується, що літак перебував у повітрі 2 години 26 хвилин, на висоті у 6,1 км (20 000 футів).

Наразі відомо, що компанія проводить тести з двома прототипами безпілотника Bayraktar Akinci. Очікується, що до кінця 2020 року тренувальний та випробувальний центр компанії в Чорлу отримає й третій прототип цього БпЛА.

Перший політ другого прототипу Bayraktar Akinci відбувся 13 серпня 2020 року. Тоді БАК пробув у повітрі 1 годину 2 хвилин.

Ударний безпілотний літальний апарат нового покоління Akinci створюється турецькою компанією Baykar у співпраці з українським виробником. Безпілотник оснащується двома двигунами АІ-450Т розробки ДП "Івченко-Прогрес" зі складу ДК "Укроборонпром".

Станом на травень 2020 року відомо, що українське підприємство експортувало до Туреччини щонайменше 12 даних двигунів в період 2018 – перший квартал 2020 року.

Нагадаємо, у травні Defense Express розповідав про те, що Baykar Defence презентувало відео розробки та виробництва ударного безпілотника Akinci з українськими двигунами АІ450Т (з українськими титрами). Переглянути його можна за посиланням.

Читайте також: Чому Японія хоче відмовитися від американських безпілотників RQ-4 Global Hawk