xcounter
#

ДПСУ успішно використовує вітчизняні БПЛА Spectator-M для охорони кордону (відео)

1642
БПЛА Spectator-M ДПСУ в небі Херсонщини
БПЛА Spectator-M ДПСУ в небі Херсонщини

Лише за останній місяць за допомогою цих безпілотників було виявлено 12 правопорушників

Українські прикордонники продовжують інтенсивну експлуатацію БпАК Spectator-M що спільно виготовляються ВАТ "Меридіан" ім. С.П. Корольова (входить до складу ДК "Укроборонпром") разом з фахівцями Національного технічного університету України "КПІ".

Зокрема, як повідомила прес-служба ДПСУ, українські безпілотні комплекси активно використовуються для повітряного моніторингу в Херсонський області.

Читайте також: В ДПСУ активно впроваджують безпілотні технології (відео)

"Так, лише протягом листопада в межах Херсонської області безпілотники здійснили 10 польотів загальною протяжністю понад 500 кілометрів", - відзначили в прес-службі прикордонників.

БПЛА Spectator-M ДПСУ
Spectator-M ДПСУ в небі Херсонщини

За результатами повітряної розвідки з використанням Spectator-M, прикордонники виявили двох осіб, які здійснювали незаконний вилов водних живих ресурсів, 10 порушників, які вийшли в море на маломірних плавзасобах поза пунктами базування, а також 26 браконьєрських пасток.

БПЛА Spectator-M ДПСУ
Партія з п'яти безпілотних комплексів Spectator-M передана ДПСУ у грудні 2017 року

Відомо, що Державна прикордонна служба України отримала 7 безпілотних авіаційних комплексів Spectator-M (по три безпілотники у кожному комплексі, тобто 21 літальний апарат), які було закуплено прикордонним відомством в рамках Державного оборонного замовлення 2017 року.

Дрони Matrice 200 V2 та DJI Mavic 2
Квадрокоптери DJI Matrice серії 200 та DJI Mavic 2 Enterprise Dual ДПСУ

Нагадаємо, окрім комплексів від ВАТ "Меридіан", Прикордонна служба також використовує квадрокоптери Matrice 200 V2 та квадрокоптери DJI Mavic 2 Enterprise Dual (Smart Controller), отримані від Уряду Британії.

"Лелека 100" ДПСУ

Крім того, у квітні цього року Державна прикордонна служба України вперше отримала відомі розвідувальні комплекси українського виробництва "Лелека 100" від ТОВ "ВІК ДЕВІРО".

Читайте також: Модернізовані БПЛА Spectator-M1 вперше були поставлені ЗСУ (фото)