xcounter
#

ДПСУ отримала 10 БПЛА від Великобританії (відео)

1141
Передані ДПСУ квадрокоптери DJI MAVIC / Фото: ДПСУ
Передані ДПСУ квадрокоптери DJI MAVIC / Фото: ДПСУ

Британська сторона передала прикордонникам 10 сучасних квадрокоптерів DJI MAVIC різних модифікацій на 1,2 млн гривень

У прес-службі ДПСУ відзначають, що подібні квадрокоптери дозволяють ефективно контролювати український кордон вдень та вночі.

Техніка була передана Державній прикордонній службі України в рамках двостороннього співробітництва між Адміністрацією Держприкордонслужби та Посольством Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні.

Читайте також: Головний центр підготовки ДПСУ отримав нові БПЛА "Лелека 100"

БПЛА оснащені сучасними камерами та здатні вести запис оперативного відео у форматі 4К з висоти до 6 кілометрів. Навчання персоналу буде забезпечене британськими фахівцями.

DJI MAVIC

Нові квадрокоптери будуть доправлені на ділянку Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Подібні апарати дуже допоможуть місцевим прикордонникам в нагляді державного кордону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

DJI MAVIC

Варто відзначити, що останнім часом в Держприкордонслужбі почали активно впроваджувати використання безпілотних технологій. При цьому, окрім використання різних моделей закордонного виробництва в оснащенні захисників границі є й українські зразки.

Дрони DJI
Квадрокоптери DJI Matrice серії 200 та DJI Mavic 2 Enterprise Dual ДПСУ

Зокрема, у червні цього року Головний центр Держприкордонслужби України отримав від приватного ТОВ "ВІК "Девіро" безпілотний авіаційний комплекс "Лелека 100". Цей БПЛА активно використовується при розвідці під час бойових дій на Сході країни та є одним з найбільш розповсюджених в Збройних силах України.

БпАК
БпАК "Лелека-100" виробництва "Виробничо-інноваційної компанії "Девіро" передані ДПСУ
Читайте також: В ДПСУ активно впроваджують безпілотні технології (відео)
ТЕГИ БПЛА