xcounter
#

До Одеського морського порту прийшло судно Belgica, яке Україна отримала від Бельгії

1308
Судно Belgica прибуває до Одеси, фото - Vladimir Trofimov
Судно Belgica прибуває до Одеси, фото - Vladimir Trofimov

Раніше це судно служило Бельгії як і для наукових досліджень, так і для практичних завдань на кшалт установки морських нафтогазових платформ чи побудови офшорних вітроелектростанцій

Сьогодні, 21 жовтня 2021 року, в Одеський порт прибуло науково-дослідницьке судно Belgica, яке Україна отримала від Бельгії. Гідрограф пришвартувався біля 18 причалу морського вокзалу, пише прес-служба Адміністрації морських портів України.

Наукове судно Belgica прибуває до Одеси, фото - прес-служба АМПУ

Відомо, що це судно вирушило до Одеси з бельгійського порту Зеебрюге 1 жовтня цього року. Гідрограф вела команда в 15 українських моряків, на борту судна також були розміщені 16 іноземних вчених на борту.

Читайте також: Лондон хоче продати Україні ракети для флоту та Повітряних Сил: питань більше, аніж відповідей

Перехід Belgica був оплачений за рахунок проекту Європейського Союзу EU4EMBLAS, під час проходу водами Середземного та Чорного морів учені на борту гідрографа виконали декілька наукових дослідів.

Наукове судно Belgica прибуває до Одеси, фото - прес-служба АМПУ

Гідрограф Belgica буде приписаний до морського порту «Одеса», в найближчий час це судно отримає українську назву. Офіційно оголошено, що нове наукове судно України буде використовуватись для наукових досліджень у водах Чорного та Азовського морів.

Під час служби в складі наукового флоту Бельгії гідрограф Belgica також використовувався для робіт по установці морських нафтогазових платформ та побудови вітрових електростанцій, розміщених у прибережних водах.

Наукове судно Belgica ще під прапором Бельгії, фото з відкритих джерел
Читайте також: ДП "ХДАВП" планують приватизувати, вже є відповідний законопроєкт: борги на підприємстві зросли до 4,5 млрд грн