xcounter
#

ДП "ХДАВП" планують приватизувати, вже є відповідний законопроєкт: борги на підприємстві зросли до 4,5 млрд грн

2912
Харківський авіазавод спеціалізується на виробництві літаків Ан-74
Харківський авіазавод спеціалізується на виробництві літаків Ан-74

Крім того, станом на сьогодні борг ДП "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство" по заробітній платі сягає понад 250 млн грн

Парламент планує вирішити долю ДП "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство". Так, вчора, 20 жовтня, Комітет з питань економічного розвитку рекомендував Верховній Раді України ухвалити законопроєкт про приватизацію підприємства у першому читанні.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив один з авторів цього законопроєкту народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голова підкомітету з питань оборонної промисловості та технічної модернізації Ігор Копитін.

Читайте також: ХДАВП показало стан літаків котрі можуть у 2021 році замовити ЗСУ (відео)

"Як автор законопроекту наголошую – нам необхідні рішучі кроки, які створять умови для відновлення роботи таких важливих для економіки України підприємств", – стверджує нардеп.

Ан-140
На ХДАВП раніше серійно виготовляли транспортні літаки Ан-74, транспортно-пасажирські Ан-140 та тренувальні ХАЗ-30. Наразі в цеху заводу стоять чотири недобудовані Ан-140

Як стверджується у пояснювальній записці до законопроєкту, приватизація ДП "ХДАВП" спрямована на вирішення проблеми погашення заборгованості Харківського авіазаводу, має зберегти виробничий потенціал підприємства, а також залучити потужних стратегічних інвесторів.

Харківський Авіазавод
В одному з цехів Харківського авіазаводу

У документі зазначається, що попри існування Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна", "практика приватизації попередніх років свідчить про необхідність прийняття окремого нормативно-правового акта, який би враховував особливості приватизації саме Харківського державного авіаційного виробничого підприємства". Детальніше із законопроєктом можна ознайомитися за посиланням.

ДП
Корпуси недобудованих літаків на ДП "ХДАВП"

Нагадаємо, як раніше розповідав Defense Express, наразі Харківський авіазавод перебуває в стані перманентної кризи, виробництво літаків на підприємстві зупинилось понад 10 років тому, а борг підприємства сягає вже понад 4,5 млрд грн перед державними та комерційними структурами і ще 250 млн грн становить борг по заробітній платі перед колективом заводу.

Читайте також: "Укроборонпром" відреагував на інформацію про страйк на ХДАВП