xcounter
#

ХДАВП показало стан літаків котрі можуть у 2021 році замовити ЗСУ (відео)

12511
Недобудовані літаки у цеху ХДАВП станом на початок 2021 року
Недобудовані літаки у цеху ХДАВП станом на початок 2021 року

Майже готові Ан-140-100 харківське підприємство готове віддати державі у два рази нижче за їх звичайну ціну

Принаймні так стверджують журналісти телеканалу "Україна", які нещодавно відвідали харківський (ХДАВП) та київський (Антонов) авіазаводи.

"Ви бачите, готова машина Ан-140. Можете бачити - ось салон, готовий. Ось пілотська кабіна. Літак повністю готовий, збудований. Вартість його 20 млн (ймовірно доларів США), але на заводі готові його продати державі за 10", - розповів один з журналістів під час огляду літака.

Читайте також: Олег Уруський: Міноборони узгоджує останні штрихи контракту щодо закупівлі Ан-178 (відео)
Ан-140-100
Один з майже завершених Ан-140-100 в цеху ХДАВП

Ймовірно, мова йде про один з літаків Ан-140-100 з готовністю у 99%. За словами Гендиректора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Сергія Задорожнього, в цеху наразі стоїть дві таких машини з орієнтовним строком завершення робіт у 6-8 місяців.

Ан-140-100

Крім них, в цеху ХДАВП чекає свого часу ще три недобудованих фюзеляжі Ан-140.

Також на території ХДАВП знаходиться дев’ять фюзеляжів транспортних літаків Ан-74 різного ступеня готовності (70-90% за заводською трудомісткістю).

Ан-74

"Ось, ми зараз перебуваємо всередині літака Ан-74. Ви самі можете звернути увагу на те який обсяг виконаних робіт", - розповів очільник ХДАВП, показуючи один з недобудованих транспортників журналістам.

Ан-74
Недобудований транспортний літак Ан-74

"Реально цю машину (при профінансованому держзамовленні) можна буде забрати на початку наступного року", - відзначив він.

Ан-74

Варто нагадати, що на початку цього року було анонсоване проведення засідання РНБО з авіації щодо включення в цьогорічне державне оборонне замовлення чотирьох патрульних літаків Ан-74МП для Військово-морської авіації та чотирьох транспортних Ан-74ТК-200 для Міноборони України.

ХДАВП

Засідання мало відбутися ще до 1 лютого ц.р. (принаймні такі терміни озвучив у середині січня ц.р. президент Асоціації "Укравіапром" Віктор Попов), однак на сьогодні ніякої інформації про подібні заходи та якісь замовлення літаків харківського авіапідприємства оприлюднено не було.

Читайте також: Борги по зарплаті на ХДАВП зросли до 239 млн гривень