xcounter
#

Олег Уруський: Міноборони узгоджує останні штрихи контракту щодо закупівлі Ан-178 (відео)

8501
Транспортні літаки Ан-74 та Ан-178
Транспортні літаки Ан-74 та Ан-178

Також в наступному році планується закупівля транспортних літаків Ан-74

Віцепрем'єр-міністр України - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський під час брифінгу, присвяченого підсумкам роботи Урядової комісії з розслідування причин катастрофи літака Ан-26Ш, що відбувся у середу, 28 жовтня ц.р. підтвердив плани щодо закупівлі нових транспортників.

За його словами, оборонне відомство збирається найближчим часом замовити ДП "Антонов" (входить до складу ДК "Укроборонпром") нові багатоцільові військово-транспортні літаки Ан-178 та транспортники Ан-74.

"Можу доповісти, що вже сьогодні Міністерство оборони узгоджує останні штрихи контракту з державним підприємством "Антонов" щодо закупівлі літаків Ан-178, а в наступному році передбачаємо закупити за контрактом також з нашими авіаторами літаки Ан-74", - відзначив Олег Уруський.

Ан-74
Ан-74 в цеху ДП "ХДАВП"

Нагадаємо, наприкінці вересня ц.р. віцепрем'єр-міністр України - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України вперше повідомив про плани Міноборони закупити три нові Ан-178.

Як раніше повідомляв Defense Express, створення повністю імпортозаміщеної (без російських комплектуючих) версії Ан-178 заплановано на початок наступного року. Нове обладнання буде встановлене та перевірене на першому дослідному транспортнику "Борт 001", який наразі проходить переобладнання в цеху "Антонов".

Ан-178
Ан-178 в цеху "Антонов". 21 серпня 2020 року

За словами представників ДП "Антонов", 13 оновлених вітчизняних літаків готове замовити МВС України, а ще 15 Міноборони. Проте конкретні терміни вони не повідомляли.

Своєю чергою, про плани з закупівлі Ан-74, що виготовляються на ДП "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство" раніше не повідомлялося.

Читайте також: "Антонов" хоче вийти на рівень виробництва 12 Ан-178 на рік у 2023 році