xcounter
#

До кінця 2020 року ДК "Укроборонпром" очікує укладання держконтрактів з Міноборони ще на 6,5 млрд грн

3063
Танки Збройних сил України
Танки Збройних сил України

Ці контракти будуть виконані в наступному році

Новопризначений генеральний директор Концерну Юрій Гусєв, в рамках прес-конференції "Укроборонпром: підсумки 2020 та плани на 2021 рік”, відзвітував про успіхи Концерну в виконанні державного оборонного замовлення поточного року.

Так, за його словами обсяги виробництва підприємств Концерну в поточному році, за попередніми підсумками, продемонструють зростання 102,2% проти показників 2019 року.

Читайте також: Верховна Рада прийняла бюджет: Міноборони отримає 116 млрд гривень
Укроборонпром

"У грошовому еквіваленті зростання становитиме 662,5 млн грн. Загальний обсяг виробництва – 30,2 млрд грн", - відзначили у прес-службі Концерну.

Укроборонпром

При цьому чимала частка ДОЗ переноситься на наступний рік (мова йде про складні зразки ОВТ типу РЛС ракети тощо, виробництво яких може займати 9 та більше місяців з початку фінансування). Крім того, повідомляється про укладання контрактів з Міністерством оборони України (до кінця цього року) ще на 6,5 мільярдів гривень. Вони будуть виконані в наступному році, проте не вточнюється - йде мова про авансування нових контрактів чи про продовження фінансування довготривалих цього року.

Укроборонпром

Варто додати, що цього року, за попереднім звітом ДК "Укроборонпром", держпідприємства, що входять до складу Концерну, виготовили, модернізували та відремонтували 4039 одиниць ОВТ (нагадаємо у 2019 році Концерном було передано 4876 одиниць озброєння та військової техніки), з яких:

  • 2591 – високоточне озброєння та боєприпаси;
  • 712 – радіолокаційні станції, ППО, засоби зв’язку, радіоборотьби та навігації;
  • 674 – бронетанкова техніка;
  • 48 – авіаційна техніка та обладнання;
  • 11 – військово-морська техніка;
  • 1402 - двигуни та комплектуючи.
Укроборонпром
Читайте також: Пріоритети Кабміну: в Мінстратегпромі розповіли, які оборонні проекти отримають фінансування з держбюджету