xcounter
#

ДККБ "Луч": Прийняття на озброєння комплексу "Вільха-М" заплановано на I квартал 2021 року

6550
Вогневі випробування виробу Р624М "Вільха-М" на Держполігоні "Алібей" у квітні 2020 року
Вогневі випробування виробу Р624М "Вільха-М" на Держполігоні "Алібей" у квітні 2020 року

Раніше повідомлялося що Держвипробування новітніх ракет мають бути завершені до кінця 2020 року

В ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" (входить до складу ДК "Укроборонпром") повідомили про перенесення строків прийняття на озброєння комплексу з коригованими ракетами Р624М "Вільха-М" ще на кілька місяців від раніше озвучених термінів.

Нагадаємо, що у травні цього року, у відповідь на журналістський запит, в КБ "Луч" повідомили, що проведення завершального етапу випробувань "Вільха-М" заплановане на II квартал 2020 року (після чого, зазвичай, потрібно ще кілька місяців на оформлення процедури прийняття на озброєння ЗСУ). А у 2021 почнеться серійне виробництво комплексу.

Читайте також: "Об’єднані зусилля 2020": комплекси "Нептун", "Вільха", "Точка", "Смерч" та "Ураган" ЗСУ розгорнуті на півдні України (відео)
РСЗВ
Пуск ракети Р624М "Вільха-М" на випробуваннях 25 квітня 2020 року

Своєю чергою, у липні ц.р. Генеральний конструктор-Генеральний директор ДККБ "Луч" Олег Коростельов дещо скоригував терміни й повідомив, що підприємство повинно провести державні випробування вітчизняного комплексу до кінця цього року.

РСЗВ
Нові ракети виробництва ДККБ "Луч" для комплексу "Вільха" поставлені Збройним силам України

Як бачимо, наразі ці плани були ще раз скориговані, й строки проведення фінальних випробувань перенесені на грудень 2020 – січень 2021 рр. Після чого, орієнтовно в I кварталі 2021 року, модернізовану ракетну систему залпового вогню з коригованими ракетами калібром 300 мм Р624М "Вільха-М" планують прийняти на озброєння ЗСУ.

Варто відзначити, що на сьогодні Збройні сили оснащені лише близько сотнею ракет Р624 "Вільха" першої серії, що мають дальність ураження цілі до 70 км (прийнята на озброєння у жовтні 2018 року). А ось 300-мм ракета "Вільха-М" здатна гарантовано вражати цілі на відстані до 120 км з похибкою не більше 30 метрів.

РСЗВ
Фотофіксація влучання коригованої РСЗВ "Вільха-М" на випробуваннях 25 квітня 2020 року

Останні відомі випробування новітнього українського комплексу відбулися 25 квітня 2020 року на Державному випробувальному полігоні Збройних сил "Алібей" на Одещині, у рамках підготовки до проведення державних випробувань. На них ракета вразила ціль на дальності приблизно 110 км із відхиленням у 15 метрів.

Читайте також: "Об’єднані зусилля-2020": пройшли випробування модернізованої партії ракет для комплексу "Вільха" (фото)