xcounter
#

Делегація Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України з першим візитом за кордоном: стало відомо де

888
Віце-прем’єр-міністром - Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України їде до Туреччини
Віце-прем’єр-міністром - Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України їде до Туреччини

Делегація на чолі Віце-прем’єр-міністром - Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України з візитом в Туреччині

У період з 26 по 29 серпня 2020 року відбудеться офіційний візит української делегації на чолі з Віце-прем’єр-міністром - Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олегом Уруським до Турецької Республіки.

Відповідно до програми візиту, делегація проведе в Анкарі та Стамбулі офіційні зустрічі із високопосадовцями Туреччини, керівниками підприємств та організацій оборонно-промислового комплексу.

Читайте також: Заступник міністра оборони назвав причину затримки Державного оборонного замовлення-2020

Як зазначив на своїй офіційній сторінці Віце-прем’єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, візит розпочався з церемонії покладання квітів вінка у Мавзолеї Мустафи Кемаля Ататюрка.

До складу української делегації на чолі з Віце-прем’єр-міністром - Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України увійшли представники Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерства оборони України, ДК "Укроборонпром", ДК "Укрспецекспорт" та підприємств авіакосмічної галузі України.

Українська делегація також ознайомиться із виробничими потужностями авіакосмічної корпорації "ТАІ", компаній "Roketsan", "Aselsan", "Baykar Makina" та ін.

Сторони планують обговорити питання розвитку співробітництва між країнами у сфері ОПК

Слід зазначити, що це перший закордонний візит Віце-прем’єр-міністра - Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського закордон.

Варто наголосити, що цього року вже була низка взаємних візитів української та турецької сторін.

Так, 23 січня 2020 року у Міністерстві оборони України в Києві відбулося 7-ме засідання Спільної українсько-турецької комісії з питань оборонно-промислового співробітництва. Українську делегацію очолив заступник Міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко. Турецьку сторону представляв Віце-президент Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Сердар Демірель.

Турецький БАК Akinci оснащений українськими двигунами розробки ДП "Івченко-Прогрес"

25 травня, керівники державного концерну "Укроборонпром" та державної компанії "Укрспецекспорт" провели робочу телеконференцію з керівниками Директорату оборонної промисловості Туреччини, під час якої обговорили ключові ініціативи з-понад 60 спільних проектів, що нині реалізуються у співпраці українських та турецьких підприємств у сфері військово-технічного співробітництва. Зокрема, мова йшла про реалізацію діючих контрактів на поставку продукції військового призначення та плани щодо подальшого поглибленого співробітництва: перспективу локалізації виробництва як в Україні, так і Туреччині, та створення нових спільних підприємств.

10 липня 2020 року Міністр національної оборони Турецької Республіки Хулусі Акар відвідав з робочим візитом Україну. Турецький урядовець зустрівся з президентом Володимиром Зеленським та Міністром оборони України Андрієм Тараном. Під час зустрічі очільників оборонних відомств обговорювалися питання безпекової ситуації у чорноморсько-азовському регіоні, стану та перспектив імплементації завдань оборонної реформи. В той час Андрій Таран заявив: "Найближчим часом ми плануємо розпочати практичну реалізацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про військово-фінансове співробітництво. Ця угода має реальний фінансовий вимір та буде сприяти проведенню запланованих перетворень".

Пізніше, 16-17 липня Туреччину з робочим візитом відвідала делегація державного концерну "Укроборонпром" та державної компанії "Укрспецекспорт".

Україна придбала в інтересах Збройних сил БАК Bayraktar TB2

Тоді сторони обговорили формування ради директорів спільного підприємства, особливості планування нових спільних проектів під час пандемії, перспективи продовження виробництва та постачання безпілотників Bayraktar для потреб Міноборони України та поглиблення співпраці з іншими підприємствами-учасниками Концерну "Укроборонпром".

І нарешті, зовсім недавно - в кінці липня 2020 року, Турецьку Республіку відвідав Заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк. Делегація українського оборонного відомства провела зустрічі із заступником Міністра національної оборони Турецької Республіки Мухсіном Дере та Віце-президентом Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Сердаром Демірелем.

Сторони обговорювали питання розвитку співробітництва у сфері ударних безпілотних авіаційних комплексів "Bayraktar", постачання засобів радіозв’язку виробництва компанії "Aselsan" та можливість участі сил і засобів Збройних Сил Турецької Республіки у командно-штабному навчанні з Командуванням Об’єднаних Сил Збройних Сил України "Об’єднані зусилля-2020" та проведенні спільного тестування засобів зв’язку турецького виробництва.

Читайте також: Як Туреччина за допомоги України створює зброю майбутнього